Ujo kerma

Valion ruokablogi

Chili con carne vai pescado?

Jauhelihasta valmistetaan monen arkiruoaksikin noussut Chili con carne, voimakkaasti chilillä maustettu jauhelihapata tai kastikeruoka, joka tarjotaan keitetyn riisin tai maalaisleivän kanssa. Mutta oletko kokeillut chiliä kalasta valmistettuna?

Espanjantunti nro 1: Chiliä kanssa lihan

Kun espanjalaista alkuperää oleva chili con carne valui kotikeittiöihin, sai kotoinen jauhelihakastike tulisen haastajan. Tölkkipavut tomaattikastikkeessa osoittautuivat maukkaaksi ja edukkaaksi lisäksi jauhelihakastikkeeseen ja tulisuutta sai jokainen itse säätää chilipippurilla. Chilijauhe oli silloin käytännössä ainoa vaihtoehto chilille, kun nykypäivänä chilihifistelijät voivat laittaa tuoretta chiliä monine eri vahvuuksineen ja väreineen maustamaan oman chiliruokansa.

Espanjantunti nro 2: Chiliä kanssa kalan

Jauhelihan suosio on yhä korkealla, mutta jo arkiruoaksi muodostunut chili con carne on saanut nyt vuorostaan merenelävien haastajan – Chili con pescadon. Tässä Annan loihtimassa versiossa päästään herkullisiin makuihin punaviinin ja värikkäiden mausteiden -savustetun paprikan, valkosipulin ja kurkuman – hauduttaessa papupataa. Lopuksi kylmäsavulohen ja vaalean kalan lisäys ja hellä kypsennys. Siinä se on!

Chili con pescado (6 annosta)

1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa
1 rkl chilijauhetta
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
3 dl kidneypapuja, säilyke
200 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
2 dl punaviiniä
2 dl kalalientä
1 prk (200 g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli
150 g kylmäsavulohta
300 g nahattomia, ruodottomia kuhafileitä

Kuumenna Oivariini paistokasarissa. Lisää mausteet ja sekoittele miedolla lämmöllä.
Lisää sipuli, valkosipulit ja chilit hienonnettuna. Kuullota.
Lisää valutetut pavut ja paseerattu tomaatti. Mausta suolalla ja fariinisokerilla. Kaada joukkoon
punaviini ja kalaliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut puoleen.
Lisää crème fraîche, hienonnettu kylmäsavulohi ja kuutioitu kuha. Sekoita varoen, ettei
kala rikkoudu. Anna kuumentua kiehumispisteeseen.
Tarjoa riisin tai leivän kanssa.

Espanjantunti nro 3. Provecho! Hyvää ruokahalua!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi