Ujo kerma

Valion ruokablogi

Chilisuklaakakkua on turha vastustaa

Chilin lämmin polte suklaakakussa valloittaa niin suklaan kuin chilin ystävän. Mehevä kakku on helppotekoinen ja kuorrutuksen tekoakaan ei kannata aristella. Tämä kakku on noussut itselläni suklaakakkujen suosikkilistan kärkeen. Kokeile sinäkin!

Suklaakakku aikuiseen makuun

Herkuttelussa ja leivonnassa tumman suklaan suosio on jatkanut kasvuaan. Ruoanlaitossa saman ovat tehneet erilaiset chilit. Nyt on aika yhdistää suosikit ja leipoa herkullinen chilisuklaakakku. Sopivan lämpimän poltteen kakkuun antaa Valio Koskenlaskija® Ruoka chili, joka on lusikoitavaa maustettua sulatejuustoa. Se mehevöittää ja maustaa itse kakun ja olisitko arvannut, että siitä valmistuu myös kakun kuorrute?

Voiko olla näin helppoa?

chilisuklaakakkuKuorrutuksen valmistaminen jännittää aina, ainakin minua. Tässä kakussa voi kuitenkin kuorruteen valmistamisen ottaa rennosti. Se on helppo ja nopea valmistaa (aikaa menee reilu 5 min) ja se levittyy vaivattomasti kakun pinnalle.

Hauska tapa on myös täyttää hieman kuopalle jäävä paistopintapuoli kakusta runsaalla, suklaisella kuorrutteella. Reunoille voi roiskauttaa vielä pieniä valumia "kuola-arvon" lisäämiseksi.

Kakun makumaailma avautuu nopeasti herkuttelijoille koristelemalla kakku aidolla chilillä. Villeimmät chilin ystävät saattavat sen jopa syödä chilit suklaakakun kyytiläisinä!

Chilisuklaakakku

Chilisuklaakakku

TTTTT
b
16
h
79
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
1h

Valmistusaineet

1  prk  (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa chili
200  g taloussuklaata
munaa
2  dl sokeria
2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1  prk  (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa chili
2  dl fariinisokeria
100  g taloussuklaata

Valmistusohje

  • Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja jauhota se siivilöidyllä kaakaolla tai korppujauholla.

  • Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila sivuun.

  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos.

  • Lisää suklaaseos, sekoita. Kaada taikina vuokaan.

  • Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 30 min.

  • Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat veitsellä ja kumoa leivinpaperille tai suoraan tarjoiluastiaan.

Kuorrutus
  • Kuumenna Koskenlaskija ja fariinisokeri kattilassa. Keitä 3 min samalla sekoitellen.

  • Lisää suklaa paloina, sekoita kunnes tasaista.

  • Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle. Levitä niin, että kuorrutetta valuu myös reunoille.

  • Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa. Koristele halutessasi esim. puolitetulla chilillä.

VINKKI
  • Säilytä kuorrutettua kakkua jääkaapissa kuvun alla. Kakun voi tarvittaessa myös pakastaa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nappaa vähän makeaa poltetta elämään!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi