Ujo kerma

Valion ruokablogi

Churron vastustamaton kiusaus

Kullanruskean leivonnaisen rapsakka kuori, pehmeä sisus, kanelisokerikuorrutus...  Mmm… Ja vielä kastettuna kuumaan suklaajuomamaiseen dippiin.  Anna maailmaa valloittaneen espanjalaisen herkun valloittaa tällä kertaa sinut!

Churrot ovat perinteisiä espanjalaisia leivonnaisia. Niitä tarjotaan kotimaassaan useimmiten aamiaisena, mutta myös pitkin päivää välipalaherkkuna tai jälkiruokana. Rapsakka pinta ja pehmeä sisus ovat tämän leivonnaisen kulmakivi. Herkullinen suutuntuma saadaan aikaiseksi kypsentämällä pursotettavat pitkulaiset leivonnaiset nopeasti kuumassa öljyssä. Churrot saavat yleensä pintaansa vielä kanelisokerikuorrutuksen. Sokeripinta tarttuu churroihin parhaiten, kun ne kieritään kanelisokeriseoksessa hieman lämpimiä.

Vähän niin kuin munkki, mutta ei kuitenkaan

Churrot ovat suomalaisittain katsottuna, vähän niin kuin pikamunkkeja, mutta etenkin tapa, miten churrot nautitaan, poikkeaa kotikulmiemme herkkujen syömisestä. Churro nimittäin kastetaan kuumaan, kaakaojuomamaiseen suklaakastikkeeseen ennen kuin herkullinen makupala sujahtaa suuhun. Churrot kannattaa ehdottomasti nauttia tuoreina!

Tee itsestäsi ”churrero” (churrojen valmistaja) ja anna kiusauksen viedä sinut ja ystäväsi makumatkalle Espanjaan.

Churro

Churro

TTytt
b
3
h
48
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
55min

Valmistusaineet

Taikina
3  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
2  tl vaniljasokeria
1  tl sokeria
ripaus suolaa
1  dl Valio täysmaitoa
munaa
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
Uppopaistoon
1  l ruokaöljyä
Kaneli-sokeriseos
1  dl sokeria
1  tl jauhettua kanelia
Suklaadippi
150  g tummaa suklaata
1  rkl Valio voita
n. 1 1/2 dl Valio täysmaitoa
(  ripaus suolaa )

Valmistusohje

  • Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä 15 min.

  • Kuumenna öljy valurautapadassa.

  • Laita taikina pursotinpussiin, jossa 7 - 8 mm kokoinen tähtitylla. Pursota kuumaan öljyyn n. 10 cm pitkiä pötköjä. Kätevimmin saat taikinan katkaistua saksilla.

  • Nosta molemmin puolin kypsytetyt churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois. Pyöräytä vielä hieman jäähtyneenä kaneli-sokeriseoksessa ja siirrä tarjoiluastiaan.

  • Tarjoa churrot lämpimän suklaadipin kanssa. Tarjoiluastioiksi sopivat vaikka (esilämmitetyt) espresso- tai cappucinokupit.

Suklaakastike
  • Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää maito pienissä erissä, kunnes seos on paksuudeltaan siirapin oloista, eli juoksevaa, mutta hieman paksua. Mausta suolaripauksella.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi