Ujo kerma

Valion ruokablogi

Currykeitto on yhdistelmä tuttua ja eksoottista

Mausteinen ja kuuma keitto on mitä parhainta talviruokaa. Suosikkimauste curry antaa keitolle kauniin keltaisen värin ja herkullisen maun. Ruoassa muhivat maukkaat, kotimaiset juurekset yhdessä pastan kanssa. Ruokaisuutta kasviksia sisältävään keittoon tuo uusi, curryn makuinen Mifu.

Talvella mieli ja makuhermot matkustavat mielellään kuumaan ja mausteiseen maailmaan. Tuhdit maut ja voimakkaat mausteet eivät vaadi parikseen eksoottisia raaka-aineita, vaan ne voi yhdistää yhtä lailla kotimaisten juuresten kanssa. Kokeile talvipäivänä currykeittoa, jossa maistuu myös kotimaisesta maidosta valmistettu Mifu.

Tuttu ja eksoottinen curry

Curry on meille suomalaisille sekä eksoottinen että arkinen mauste. Olemme omaksuneet curryn kotikeittiöihimme arkimausteeksi ja loistava mausteseos se onkin. Tuttuudestaan huolimatta se sisältää monia vieraampia mausteita, joissa on kaukaisten maiden eksotiikkaa. Yleensä seoksesta löytyy ihanaa keltaista väriä tuovaa kurkumaa, jauhettua korianterin siementä, inkivääriä, juustokuminaa eli jeeraa sekä pippuria. Mausteseoksen sisältö vaihtelee eri puolilla maailmaa ja myös curryn voimakkuuksissa on eroja.

Nyt monikäyttöinen curry on makuvaihtoehtona myös Mifu ruokarakeiden maailmassa. Mifu Intian curry sopii makumaailmaltaan sellaisiin ruokiin, joissa olet tottunut käyttämään currya ja lihaa tai kanaa. Sillä voi myös täydentää kasvisruoista saatavaa proteiinimäärää ja lisätä samalla kasvisruokien ruokaisuutta.

Mifu currykeitto maistuu useimmiten koko perheelle, sillä tuttujen juuresten seassa on myös lasten suosimaa pastaa. Keski-Euroopassa käytetään pienikokoisia "keittopastoja", mutta jos niitä ei lähikaupastasi löydy, voi tilalla olla vaikka lapsille tuttua pätkäspagettia. Ohjeen koko currymäärää en lapsiperheen keittoon kuitenkaan laittaisi, vaan silloin Mifun oma curryinen mausteseos ja pieni curryripaus riittää.

 

Maukkaita talvipäiviä keittokulhon äärellä,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi