Ujo kerma

Valion ruokablogi

Deviled eggs eli täytetyt kananmunat

Retroklassikot, täytetyt kananmunat, toimivat aina vaan ja hurmaavat joka kerta. Ihana alkupalavinkki pääsiäisaterian alkupalaksi tai vaikka pääsiäisen brunssille. Tässä reseptissä täyte lusikoidaan suoraan halkaistun munan päälle, koska keltuainen toimii kauniin keltaisena yllätyksenä täytteen alla.

Deviled eggs - muistoja Amerikasta

Pääsin kunnolla näiden kananmunaherkkujen makuun vietettyäni vuoden Amerikassa, jonka jälkeen ne ovatkin kuuluneet omiin vakiotarjottaviini. Niitä tarjoiltiin useasti alkuruokana, osana salaattia tai aamiaisella. "Deviled" eli paholaisen munat olivat myös usein maustettu voimakkaasti, josta nimikin juontaa juurensa.

Keitä ja täytä!  

Monelle tutut täytetyt kananmunat ovat klassikkoja, mutta saattavat helposti unohtua. Siksi niiden nostatus on aina välillä paikallaan. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja niistä saa kauniita tarjottavia. Niitä on myös hauska syödä, koska kaikki kolme munien elementtiä eli täyte, keltuainen ja valkuiainen ovat kivasti eri rakenteisia. Tässä reseptissä täytteenä on tuorejuusto, tuoreet yrtit, aurinkokuivattu tomaaatti sekä crème fraîche, mutta täyte on helppo varioida omaan makuun helposti esim. käyttämällä muita tuorejuustomakuja.

Tarjoiluvinkki: Munanpuolikkaat saa kivasti tarjoille suoraan lusikkaan salaatin kanssa. Ja oi miten ihanasti näihin sopisi päälle vielä tuore parsa.

Täytetyt kananmunat

Täytetyt kananmunat

ttttt
b
0
h
4
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

8  kpl munaa
200  g Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
150  g Valio crème fraîche laktoositon
1  dl aurinkokuivattua tomaattia
½  dl tuoretta basilikaa
1  rkl tuoretta timjamia
3  rkl tuoretta ruohosipulia
1  tl jauhettua mustapippuria
Koristeluun
salaatinlehtiä
tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia

Valmistusohje

  • Keitä munia 10 min ja jäähdytä ne kylmässä vedessä, jotta kuoret irtoavat helposti.

  • Kuori ja halkaise munat. Siistit leikkauspinnat saa huuhtomalla veitsen kylmässä vedessä ennen jokaista halkaisua. Nostele puolikkaat vadille tai annoslusikoille salaatinlehtien päälle.

  • Yhdistä crème fraîche ja tuorejuusto kulhossa. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti ja tuoreet yrtit. Mausta pippurilla.

  • Jaa täyte munanpuolikkaille ja koristele yrteillä.

  • Tarjoa alkuruokana tai buffetpöydässä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Pääsiäispöytä on jo pian katettu!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi