Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ei oo läheskään niin nälkä, ku välillä vähä syyää

Joulu takana, arki edessä! Koin pientä riemua, kun pakkasin joulukoristeet takaisin pahvilaatikkoon ja sanoimme muksujen kanssa joulupukkimaskotille hyvästit ensi vuoteen. Lapsissa havaitsin pientä haikeutta, mutta se katosi yhtä nopeasti kuin pukki laatikkoon. 

Arki ja arjen tohinat käynnistyivät nyt toden teolla. Tohinassa vaan meinaa joskus unohtua syödä kunnolla ja varata aikaa ruokahankinnoille ja ruoanvalmistukselle. Voisiko tätä helpottaa jotenkin?

Päivien myllerryskenttää

Lomajakso onnistui unohduttamaan arjen pyörityksen, mutta arkeen palaaminen on monelle omanlaisensa helpotus.  Opintiet taas avautuivat ja viimeisetkin pitkän joululoman viettäneet lomalaiset palasivat töihin. Lisäksi lähes kaikki harrastukset käynnistyivät tällä viikolla. Kalenteri on sen verran täynnä kaikenlaista menoa ja meininkiä, että ei tarvitse paljon ajatella, minne menisi ja mitä tekisi. Omat, pienetkin vapaat hetket tuntuvat ruhtinaallisilta.  Arjesta voi nauttia täysillä, vaikka aikataulujen ja ruokailujen sovittamisessa on urakkaa.

”Ei oo läheskään niin nälkä, ku välillä vähä syyää”

Tällainen puuplakaatti teksteineen oli lapsuudenkotini jääkaapinovessa. Se on hauska ja täyttä totta. Kiireessäkin pitää ehtiä haukata välipalaa. Työ- / koulupäivän ja harrastusten välillä voi tankata itse tehdyn välipalarahkajuoman, kunhan sen säilyttää vaan kylmässä. Tänään selvisin vielä astetta nopeammin; pakkasin kassiin banaanit , Valio PROFeel välipalajuomat ja vesipullot. Niillä pärjää sekä poika että äiti liikuntaharrastusten läpi ennen kodin ateriaa.  Säilytyslämpötilojakaan ei tarvitse näissä miettiä. Kätevää.

Kaikessa tohinassa meinaa joskus ”ruokahuolto” unohtua.  Töissä, koulussa tai päiväkodeissa on usein ruoka hoidettu, mutta kotona ruokarytmi sitten saattaa rikkoontua. Suunnittelu - vaikka viikon tai kahden viikon sykleihin - helpottaa, kun säästyy jokapäiväiseltä säätämiseltä, että mitä tänään valmistaisi. Ideoita viikon varrelle voi ottaa vaikka nettisivujemme viikon ruokalistasta, jota voi muokata ja tulostaa. Sen voi työstää kauppalistaksi ja meilata vaikka kumppanille, joka voi auttaa piipahtamalla kotimatkallaan kauppaan. Kaupassakäynti nopeutuu ja heräteostosten määrä vähenee. Ruokalistan voi tilata myös suoraan sähköpostiin antamaan viikottaiset ideat ruoanlaittoon.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Itse teen ruoat samantien tuplana, jolloin tarjoan samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin. Perheen mielestä ehkä tylsää, mutta luulenpa, että kuitenkin parempaa kuin tyhjyyttä ammottava lautanen. Nautitaan arjesta ja muistetaan että; ”Ei oo läheskään niin nälkä, ku välillä vähä syyää”.

Hyvää alkanutta vuotta ja arjen tohinaa!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi