Ujo kerma

Valion ruokablogi

Eläköön kookospekoni – pekonin haastaja

Vegepekoni saattaa herättää monessa epäilyksiä, mutta entä jos kertoisin että se on melkein parempaa kuin pekoni?

Kookoslastuista valmistettu vegepekoni on herättänyt kiinnostusta uusimmissa nettiresepteissä ja päätin kokeilla sen valmistusta myös itse. Täytyy myöntää, että olin itsekin aluksi hiukan epäileväinen voisiko kookospekoni maistua edes lähellekään oikealta pekonilta, mutta kokeiltuani voin myöntää olevani koukussa!

Kookospekonissa, kuten normaalissakin pekonissa, mielestäni parasta on sen rapeus ja voimakas, hieman savuinen ja suolainen maku. Kookospekoni paahdetaan uunissa rapsakaksi ja se sopii käytettäväksi mainiosti pekonin sijaan keittoihin, salaatteihin, täytettyihin patonkeihin, pastaan ja muuhun ruokaan. 

Tässä muutama reseptipoiminta jonka kaveriksi suosittelen rapeaa kookospekonia:

Kookospekoni

Kookospekoni

ttttt
b
1
h
3
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

150  g Kookoslastuja (makeuttamattomia)
2 ½  rkl soijakastiketta
4  rkl Savunmakuista grillikastiketta

Valmistusohje

  • Mittaa kookoslastut kulhoon ja kääntele joukkoon soija sekä grillikastike.

  • Kaada voidellut kookoslastut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda rapeiksi 175 °C:ssa 15-17 minuutin ajan. Kääntele lastuja pariin kertaan paiston aikana.

  • Lastut ovat valmiita kun pinta alkaa hiukan tummumaan. Valmiit kookospekonilastut rapsakoituvat vielä jäähtyessään.

  • Syö kookospekoni tuoreeltaan tai pakasta käyttövalmiina.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi