Ujo kerma

Valion ruokablogi

Elämää ruokakuvauksissa

Tänään tuli päivän lehden välissä monille paikkakunnille uusin Valio Kotiruokaa –esite. Samaan aikaan kun tuoretta lehteä luetaan useissa kotitalouksissa, kuvasimme seuraavaa numeroa koekeittiöllä. Jouluun ja uuteen vuoteen keskittyvä vuoden viimeinen numero oli kuvausten osalta työn alla.

Itse kahden päivän ruokakuvaukset ovat loppujen lopuksi melko pieni osa esitteen syntyä. Taustalla on pidempijaksoiset suunnittelut lehden ruokaohjeiden,  leiskausten, kuvamaailman, fiiliksen ja sisällön osalta. Voisin kertoa, mitä kaikkea lehden teko vaatii ennen kuvauksia ja sen jälkeen ja kuinka paljon erilaisia henkilöitä ja kulutettuja työtunteja siihen menee. Taidanpa kertoa kuitenkin, mitä näissä kuvauksissa tapahtui, sillä aina sattuu ja tapahtuu.  Kuvausten tekeminen on työntäyteistä, mutta mukavaa. Tässä työssä todella näkee kättensä jäljen ja lopulta maistaa kerralla koko ”lehden”. 

KUVAUSPÄIVÄ 1:  Poliisi puuttui peliin

Kuvaukset saivat yllätyskäänteen kun vakio ruokastylistimme teloi jalkansa ja meillä oli kiire saada korvaava henkilö paikalle. Se onneksi onnistui ja saimme molemmille päiville eri stylistit. Homma pelitti mainiosti! Kuitenkin kesken kuvausten huomasimme, että yksi ruokaan varta vasten himoittu astia oli ”jalkapuolen” hallussa. Niinpä yksi meistä lähti kokkitakissaan hakemaan astiaa ja joutui rengasratsiaan. Renkaat oli kunnossa ja reissu kääntyi muutenkin iloksemme, sillä saimme vakuuttavat terveiset poliisilta, kun hän huomasi kuskin kokkitakissa Valio –logon: ”Teidän suklaakerma on tosi hyvää!” ja peukku nousi pystyyn. Huippua! Jos poliisi on vakuuttunut, niin kannattaa tutustua.

KUVAUSPÄIVÄ 2: Sattuu ja tapahtuu

Erikoinen tekstari

Aamuni alkoi erikoisella tekstiviestillä: ”Huomenta Ilona! Varaathan kuvauksiin sitten vielä beiget ja mustat liivit.” Päässäni raksutti hetken, että olin mielestäni lupautunut kuvauksiin juustokohokkaan ”käsimalliksi” eli kannattelemaan juuri uunista tullutta kohokasta… Tämä oli kuitenkin varmuustekijä sille, jos kannattelenkin kohokasta hieman ylempänä ja tällöin näkyy myös päälleni suunniteltu hieman läpikuultava paita. Kaikki siis mietitään vimpan päälle!

Asetelma kahvipöydästä syntymässä.

Kohokaskaanon

Päivän jännittävin ruokalaji – juustokohokas - onnistui hienosti. Tai itse asiassa kolme kohokasta onnistuivat hienosti. Kohokkaita laitettiin ns. kaanonina valmistumaan kolme kappaletta peräjälkeen, noin 10 min välein. Jos vaikka kohokas epäonnistuu. Mutta  ei , eihän kohokas epäonnistunut kertaakaan. Hyvä niin. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Kun käsikuva oli otettu essuineen ja paitoineen, tarvittiin nettikuva. Kesken kohokaskaanonin tulikin yllättävä tekninen tauko, sillä kamera hajosi. Siitäkin lopulta selvittiin ja kuvattiin herkullinen annoskuva kohokkaasta. Siitä tuli yksi lemppareistani.


Viimeinen silaus

Ruokaohjeet valmistetaan kuvauksiin ohjeen mukaisesti, eikä ruokaan kuulumattomia aineita tai tehokeinoja niissä käytetä. Sen vuoksi on ruokakuvausten yhteydessä ruokia mahdollisuus vielä kertaalleen arvoida, mutta joskus voi yllättävät tekijät puuttua peliin.  Tänään täytettyjen kalkkunafilenyyttien valmistus ja kuvaus sujuivat sutjakkaasti, mutta niiden lopullinen kohtalo sinetöityi viimehetkellä. Ruoka onnistui hienosti, ja kuvat onnistuivat, mutta ruoan  päälle kaatui käsien desinfioinnin yhteydessä käsidesiä. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä on totta, mutta kuva ei kerro, mitä kaikkea kuvien ympärillä tapahtuu.

Kuvaterkuin,
 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi