Ujo kerma

Valion ruokablogi

Evääksi piknikille: itse tehdyt mini-bagelit

Runsastäytteiset bagelit ovat hiukan hienompi versio täytetyistä leivistä ja vähintään yhtä houkuttelevia kuin ronskit hampparit. Itse tehtynä bagelit maistuvat erityisen maukkailta ja minikokoisina ne ovat täydellistä ruokaa vaikkapa piknikille. Täytä bagelit omilla suosikkitäytteilläsi tai kokeile minun ehdotuksiani.

Bageleissa kiinnostavaa on, että ne kypsennetään sekä keittämällä että uunissa paistamalla. Keittäminen tuo bageleihin niille ominaisen pehmeän rakenteen pintaan ja uuni kypsentää sämpylän.

Itse tehdyt bagelit eivät vaadi erikoisia tekniikoita, mutta hyvään taikinaan kannattaa varata hiukan aikaa, sillä taikinan annetaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Nopea versio onnistuu hetken nostatuksellakin, mutta hyvää kannattaa odottaa. Bageleita kannattaakin valmistaa kerralla isompi määrä ja pakastaa osa esimerkiksi kypsentämättöminä, jolloin tuoreita ihania bageleita on aina saatavilla nopeasti.

Itse tehdyt mini-bagelit

Itse tehdyt mini-bagelit

ttttt
b
2
h
2
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h

Valmistusaineet

Taikina
3  tl kuivahiivaa
2  rkl hunajaa
3 ½  tl suolaa
5  dl vettä
13  dl vehnäjauhoja
Lisäksi
1  kpl Kananmuna, kuorineen punnittu
3  rkl seesaminsiemeniä
3  rkl unikonsiemeniä
Lohitäyte
150  g Valio Viola® tilli tuorejuusto laktoositon
½  nippu lehtisalaattia
150  g kylmäsavulohta
½  kpl avokadoa
3  kpl retiisiä
Kinkkutäyte
150  g Valio Viola® Afrikan paprika tuorejuusto HYLA®
½  nippu tammenlehtisalaattia
120  g ilmakuivattua kinkkua
100  g aurinkokuivattua tomaattia

Valmistusohje

  • Yhdistä hiiva, hunaja, suola, pieni määrä jauhoja sekä 40 asteinen vesi kulhossa. Sekoita hyvin ja vaivaa myös loput jauhoista joukkoon, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on hieman tahmeaa. Vaivaa taikinaa voimakkaasti vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa.

  • Jaa taikina seuraavana päivänä 24 pieneen osaan ja pyörittele palloiksi. Aseta pallot kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Anna kohota 1 tunti. Tarkista että taikina on kohonnut tarpeeksi upottamalla yksi pallo kylmään veteen. Jos taikina nousee pintaan, ovat bagelit paistovalmiita. Muuten odota vielä 20 minuuttia ja tee testi uudelleen.

  • Pyörittele jokaisen taikinapallon keskelle reikä painamalla kaksi sormea taikinan läpi, kuten munkeissa. Keitä raakoja bageleita ensin vedessä 1 min / puoli ja nostele reikäkauhan avulla takaisin leivinpaperin päälle. Voitele sen jälkeen bagelit kananmunalla ja ripottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista uunissa 200 °C:ssa noin 15 minuuttia kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita.

  • Halkaise jäähtyneet bagelit ja voitele pohja sekä kansi runsaalla tuorejuustomäärällä. Lisää muut täytteet sopivina paloina bagelien väliin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi