Ujo kerma

Valion ruokablogi

Evääksi piknikille: itse tehdyt mini-bagelit

Runsastäytteiset bagelit ovat hiukan hienompi versio täytetyistä leivistä ja vähintään yhtä houkuttelevia kuin ronskit hampparit. Itse tehtynä bagelit maistuvat erityisen maukkailta ja minikokoisina ne ovat täydellistä ruokaa vaikkapa piknikille. Täytä bagelit omilla suosikkitäytteilläsi tai kokeile minun ehdotuksiani.

Bageleissa kiinnostavaa on, että ne kypsennetään sekä keittämällä että uunissa paistamalla. Keittäminen tuo bageleihin niille ominaisen pehmeän rakenteen pintaan ja uuni kypsentää sämpylän.

Itse tehdyt bagelit eivät vaadi erikoisia tekniikoita, mutta hyvään taikinaan kannattaa varata hiukan aikaa, sillä taikinan annetaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Nopea versio onnistuu hetken nostatuksellakin, mutta hyvää kannattaa odottaa. Bageleita kannattaakin valmistaa kerralla isompi määrä ja pakastaa osa esimerkiksi kypsentämättöminä, jolloin tuoreita ihania bageleita on aina saatavilla nopeasti.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi