Ujo kerma

Valion ruokablogi

Grillatut flatbreadit ovat rentoa kesäruokaa!

Viime kesänä hitiksi noussut grillipizza sai kesäkeittiössämme tänä kesänä hyvän haastajan grillatuista flatbreadeista eli litteistä pannuleipäsistä. Kunnon kesäherkun näistä tekee se, että koko komeuden voi valmistaa grillissä sekä täytteiksi valita omat suosikit. Rentoa kesäpurtavaa ja hauskaa illanistujaisruokaa pimeneviin kesäiltoihin!

Grillaa, täytä & nauti

Flatbreadit ovat hiivataikinasta valmistettuja lättäleipiä. Ne paistetaan grillissä nopeasti rapeiksi ja samalla grillataan täytteeksi esimerkiksi broileria, kesäkurpitsaa, sipulia tai sieniä.Täytteinä toimivat myös kylmät täytteet kuten kylmäsavulohi, ilmakuivattu kinkku, kasvikset, rucola ja salaattijuusto. Näihin flatbreadeihin tein kolme erilaista täytevaihtoa: broileria ja paprikaa (lasten toive), ajankohtaisia herkkuja eli kantarelleja ja sipulia sekä vielä kesäkurpitsaa ja salaattijuustoa.  Flatbread on kuin pikkupitsa, mutta yleensä täytteet tulevat vasta kypsän leivän päälle. Maukasta juustoisuutta leivät saavat helposti Valio Koskenlaskija ruoka sulatejuustosta, jota levitetään flatbreadien päälle ennen muita täytteitä. Suositteluni erityisesti chilinmakuiselle Koskenlaskija juustolle.

Lapset innostuvat kovasti myös flatbreadeista, joten näitä tehdään varmasti uudestaankin. Kesäillanistujaisissa pöytään voi vaikka kattaa täytteet ja flatbreadit erikseen, niin jokainen voi koota mieleisensä itse. Tällöin flatbreadeista kannattaa tehdä melko pieniä, jolloin jaksaa syödä useamman eri täytteillä.

Flatbreadit grillissä

Flatbreadit grillissä

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

Flatbreadit
5  dl täysjyvävehnäjauhoja
½  dl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
2  dl vettä
25  g hiivaa
½  tl suolaa
Broileriflatbreadit
4  kpl maustamattomia broilerin rintafileitä
½  kpl paprikaa
100  g Valio Koskenlaskija® Ruoka maustamaton
10  kpl keltaisia kirsikkatomaatteja
Kantarelliflatbreadit
1  kpl pieni sipuli
4  dl kantarelleja
8  kpl keltaisia kirsikkatomaatteja
100  g Valio Koskenlaskija® Ruoka maustamaton
rucolanversoja
Kesäkurpitsaflatbreadit
150  g keltaista kesäkurpitsaa
150  g vihreää kesäkurpitsaa
180  g Valio Eila® yrtti salaattijuusto kuutioina laktoositon
100  g Valio Koskenlaskija® Ruoka chili
rucolaa

Valmistusohje

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

  • Sekoita joukkoon Oivariini ja kuivat aineet. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

  • Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.

  • Jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele n. 1 cm paksuisiksi pohjiksi jauhotetuin käsin.

  • Grillaa flatbreadit molemmin puolin kypsiksi. n. 1-2 min per puoli.

  • Grillaa ta paista grillitason päällä täytteiden pääraaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Levitä valmiiden flatbreadien päälle Valio Koskenlaskija ruoka sulatejuustoa ja kokoa muut ainekset päälle.

  • Nauti heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi