Ujo kerma

Valion ruokablogi

Grillijuustopitat maistuvat kesältä

Grillijuustolla ja kasviksilla täytetty pitaleipä on nopea ja herkullinen street food -tyylinen herkku, joka maistuu lounaana tai vaikka rennoissa kesäbileissä. Nauti grillijuustopitat suoraan pannulta, jolloin juusto on parhaimmillaan rapeapintaisena.

Ateria taskussa

Pitaleipiä syödään paljon Lähi-idän ja Välimeren alueen ruokakulttuureissa, mutta ne ovat kasvaneet suosioonsa myös täällä Suomessa, varmasti osittain pitakebabin ansiosta.  Vaihtoehdot pitaleipien täytteille ovat loputtomat ja juuri se laittaakin haluamaan näitä pehmeitä täytettyjä taskuja uudestaan ja uudestaan. Kokeile täytteenä esimerkiksi kasviksia, broileria, kebablihaa, falafelejä, tsatsikia, hummusta ja juustoja kuten salaattijuustoa ja grillijuustoa.

Paras pitaleipä itse leipoen

Kaupasta saa oikein hyviä pitaleipiä, mutta jos haluat niistä parhaita mahdollisia suosittelen ehdottomasti tekemään ne itse.  Kokeile vaikka tätä ihanaa pitaleipäreseptiä, jonka taikinaan tulee kreikkalaista jogurttia. Pitaleivät valmistetaan perinteisesti vaaleasta vehnäjauhosta, mutta rouheisemman pitaleivän ystävän reseptivalinta on grahampitaleivät.

Vinkkejä Eila® grillijuuston paistamiseen

  • Paista grillijuustoviipaleita molemmin puolin kuumalla pannulla 2 - 3 minuuttia, käännä grillijuusto vasta kun sen pintaan on muodostunut kullanruskea paistopinta.
  • Mehevimmän ja helpoimmin käsiteltävän paistotuloksen saat, kun lisäät pannulle hieman rasvaa esim. Valio Oivariini® juoksevaa.
  • Grillillä paistettaessa tarkista, että valurautainen paistoparila/levy on öljytty tai sivele grillijuustoviipaleet öljyllä ennen paistamista. Nauti grillijuusto välittömästi valmistamisen jälkeen - lämpimänä.
Grillijuustopita

Grillijuustopita

TTTTt
b
0
h
20
Kananmunaton
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

pitaleipää
1 - 2 pkt (à 200 g) Valio Eila® grillijuustoa
punasipuli
punainen paprika
ripaus suolaa
100  g salaattisekoitusta
Kastike
1  prk  (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulin kynsi
Paistamiseen
Valio Oivariini® juoksevaa

Valmistusohje

  • Valmista ensin kastike: Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Anna maustua täytteiden valmistamisen ajan.

  • Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Ajoita lämmitys siten, että täytteet sekä leivät ovat kuumia yhtä aikaa. Halkaiset leivät.

  • Leikkaa grillijuusto viipaleiksi ja paista ne kullanruskeiksi Oivariini rasvassa molemmin puolin.

  • Paloittele kuorittu sipuli ja pesty paprika. Kuullota ne Oivariini rasvassa. Mausta suolalla.

  • Täytä pitaleivät salaatilla, kasviksilla, grillijuustolla ja kastikkeella.

  • Laita grillitaskuun ja nauti heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ja sitten vaan grilli tai pannu kuumaksi!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi