Ujo kerma

Valion ruokablogi

Grillissä simppelisti

Kesällä grillit käyvät koti- ja mökkiterasseilla kuumina. Kesäretkelläkin grillaus onnistuu, sillä taukopaikkagrillejä ja ns. yleisiä grillejä on jo melko mukavasti. Perheretkellä grillin ääressä syntyi myös makoisa ja helppo juustorieska. 

Makkara ja juustorieska

Olimme varautuneet kesäretkellä aterioimaan simppeliä kesäruokaa: paistettua makkaraa ja kesän kasviksia. Terian lisänä oli ohra- ja perunarieskasia sekä käteviä yksittäispakattuja Valio Aamupala sulatejuustosiivuja. Hiilloksen hehkuessa päätinkin laittaa rieskan kuumalle ritilälle, päällystää sen cheddar-sulatejuustosiivulla ja laittaa toisen rieskan kanneksi. Hetken päästä käänsin rieskan ja annoin sen kuumentua. Rieska halki ja täytetty, kuuma, maukas lämmin leipä oli valmista. Sitä kelpasi nauttia hyvän makkaran ja coleslawn kanssa.

Grillimakkaratortillat

Samantyyppistä yhdistelmää on grillimakkaratortillassa. Grillimakkara, paloiteltu Valio Koskenlaskija sekä kurkkusalaatti pyöräytetään tortillan sisään. Tilalla voi käyttää myös isoa rieskaa. Kompakti käärö on helposti syötävää sormiruokaa. Grillimakkaratortillat kannattaa tehdä paistoa vaille valmiiksi jo etukäteen. Rullan voi toki kätevästi koota myös grillin ääressä, jolloin kääntyisin helppojen, valmiiden sulatejuustoviipaleiden puoleen.

Nautitaan vielä elokuun lämpimistä kesähetkistä.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi