Ujo kerma

Valion ruokablogi

Haasta itsesi kohti hyvää oloa

Vuoden vaihtuessa tehtiin taas uudenvuodenlupauksia ja ne ovat pitkälti itsensä haastamista. Lupaukset liittyvät paljolti itsensä voittamiseen ja omien rajojen kokeiluun. Tulevat koetinkivet asetetaan usein liikunnan lisäämiseen tai ruokatottumuksien petraukseen.

Uuden vuoden lupauksia kuunnellessani olin ilahtunut, että painonpudotus ja eksakti tiputettavien kilojen määrä eivät ole enää lupaushittimittarin huipulla. Lupauksien laatu on kehittynyt toisenlaiseen suuntaan. Oman hyvinvoinnin tavoittelua silmäillään kokonaisvaltaisempana pakettina. 

Ruokavalion keventäminen lupausten kera tai ilman

Tammikuun alkaessa moni tunnistaa tarpeen ruokavalion keventämiselle. Suklaakonvehtien ja kinkun täyteisten pyhien sekä uuden vuoden kuohuvaisen vastaanoton jälkipyykissä nousee tahto normalisoida ateriarytmi ja keventää oloa. Usein se tapahtuu ihan itsestään arjen astuttua taas kuvioihin. Kotona kannattaa eritoten kiinnittää huomiota jokapäiväisiin arjen valintoihin ja  ruoanvalmistustapoihin

Lupa liikkua

Uuden vuoden lupaus on monelle konkreettinen liikunnallinen tavoite. Se voi olla 5 kilometrin juoksu, viikoittainen jumppa tai maratonista suoriutuminen.  Virstanpylvääseen pääsemisen ei pitäisi olla ikävää puurtamista ja siksi tavoitteeseen pääsemisen olisi hyvä olla mieluista. Vaikka liikkeelle lähtö olisikin vaikeaa, saa liikkumalla kuitenkin hyvän olon.

Mittarien asettaminen ei ole kaikki kaikessa. Liikuntaa voi lisätä helposti ja lähes huomaamatta, ihan arjessa. Mitäpä jos hyppäisikin bussista pois jo ennen päätepysäkkiä ja kävelisi kotiin? Tai jos kipuaisi töissä rappuset edes kerran päivässä? Mietipä kuinka pieni muutos kerryttää kehosi aktiivisuustasoa vuodessa mittattuna!

Ajatuksella alkuun

Vaikka annetut lupaukset eivät aina loppuun asti toteutuisikaan, pelkästään niiden asettaminen pistää miettimään mahdollisuuksia kohentaa omaa ja samalla muiden elämänlaatua. Suosittelen lukemaan klikkauksen päässä olevan artikkelin, jossa keskitytään kehon ja mielen yhteistyön synnyttämään hyvinvointiin. Pelkästään ajatuksien herättäminen on jo iso askel kohti haluttua muutosta.

Hyvää oloa vuoteen 2014 – lupausten kera tai ilman!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi