Ujo kerma

Valion ruokablogi

Hauska ja helppo pokekakku eli poke cake

Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa suosittuihin Pokemon -hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä). Kuningatarpokekakussa koloihin valutetaan marjaista mehukeittoa, joka maustaa, mehevöittää ja värjää kakun laikukkaaksi. Kakku kuorrutetaan runsaalla kuningatarrahkalla, kermavaahdolla ja marjoilla. Kokeile uutta ja helppoa tapaa valmistaa mehevä kakku!

Poke cake – suomalaisittain pokekakku – antaa syyn hymyyn. Sen valmistus on helppoa ja mielestäni jopa hauskaa. Ohjetta kehittäessä kokeilin monenlaisia kakkupohjia – jotkut olivat liian hötöjä, joistakin kostuke katosi ja joissakin kolot repesivät. Sitten syntyi tämä, lempeästi vaniljainen kakkupohja, aivan omiaan pokekakuksi.

Hyvin yksinkertaisesta kakusta saadaan ”poke-konstein” hauskan laikukas sekä erityisen mehevä ja maukas: kakkuun tökitään runsaasti koloja, joihin valutetaan mustikkakeittoa – yhtä ”kuningattaren” marjoista. Se on maullisesti ja värillisesti kuin piste iin päälle kuningatarrahkakuorrutuksen kanssa.

Näyttävä pokekakku helposti

Itse kakku ei ole kovinkaan iso, mutta runsautta ja kokoa aikaansaadaan mehevillä päällysillä. Isommalle vierasjoukolle voi tehdä vaikka kaksi kakkupohjaa ja kostuttaa pokekolot mustikka- ja vadelmakeitolla J. Vetäytymisen jälkeen laita kakut päällekkäin ja kuorruta ohjeen mukaan. Kakku kuorrutus käy helposti suoraan purkista levitettävällä kuningatarrahkalla ja sitä saa olla runsaasti. Päälle kerrostellaan kermavaahtoa ja marjoja. Pursotuksilla saadaan toki halutessa lisää juhlavuutta.

Nyt hymyä keittiöön ja kakkua tökkimään!

Kuningatarpokekakku

Kuningatarpokekakku

TTTTt
b
3
h
35
Vähälaktoosinen
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 55min

Valmistusaineet

2   (huoneenlämpöistä) munaa
1 ½ dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
1  dl Valio kermaviiliä
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kostutus ja koristelu
1½ dl Valio mustikkakeittoa Kokeile myös Avaa/sulje
1 - 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa kuningatar
2  dl Valio Eila® vispikermaa
2  tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja

Valmistusohje

  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 20 - 21 cm reunojen ja pohjan väliin tai voitele vuoka.

  • Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kermaviilli. Sekoita. Nostele joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.

  • Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.

  • Anna kakun jäähtyä vuoassa.

  • Pistele kakkuun koloja (esim. Ø 1 cm kauhan varrella tai veitsen kannalla). Valuta kakun pinnalle, erityisesti koloihin marjakeittoa. Tasoita pintaa tarvittaessa ja kopauta vuokaa työpöytää vasten, jotta keitto valuu kunnolla koloihin.

  • Anna tekeytyä vähintään 1 h ajan. Irrota vuoan reunat.

  • Levitä rahka kauttaaltaan kakulle. Koristele kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.

VINKIT
  • * Kakun valmistus onnistuu myös uunivuoassa esim. 20 x 25 cm, jolloin täytetyn kakun voi nauttia piirakan tapaan.

  • ** Tee kostutusliemi hieman sakeammaksi: Sekoita 1 dl marjakeittoa ja ½ dl sileää hilloa ja valuta se kakkuun.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hyvää juhannusta!

Ps. Tämä kakku tuo kesän juhannuspöytään, vaikka kotimaiset marjat jäisivätkin vielä pelloille kypsymään. Marjaiset maut maistuvat kakussa silti.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi