Ujo kerma

Valion ruokablogi

Hellepäivän grillijuustosalaatti jäätävän hyvällä vinaigretella

Raikas salaatti on mitä parhainta kesäruokaa. Etenkin kun se odotettu hellepäivä sattuu kohdalle! Nyt salaattipedille päätyvät niin grillin paahteessa rusketusraitansa saaneet grillijuustoviipaleet kuin makoisat mansikat. Miksi tämä salaatti valikoituu tarjottavaksi juuri kuumana kesäpäivänä? Katso blogi, sillä jotain jäätävää on vielä luvassa…

Paahda juusto grillin lämmössä

Kesä toi tullessaan maukkaan grillijuustouutuuden. Valio Eila® grillijuuston voit leikata viipaleiksi tai hauskasti tikkumaisiksi paloiksi ennen paistamista, kunhan et tiputa tätä herkkua grilliritilöiden väliin! Grillijuusto ei sula, eikä veny, vaan pitää paistaessaan muotonsa. Päältä se tulee rapsakaksi ja sisältä ihanan pehmeäksi. Uuh! Parhaimmillaan se onkin mahdollisimman pian grillistä poimittuna, joten ajoita paisto ruokailuajankohdan mukaan.

Mansikkaa kahdessa muodossa

Kesäiseen salaattiin lisätään grillattua juustoa ja ihania, tuoreita kotimaisia mansikoita. Lisäksi jäisistä mansikoista valmistuu tämän salaatin yllättäjä: sorbettimainen mansikkavinaigrette! Tälle jääkylmälle, kohmeiselle mansikkajäävinaigretelle oli vaikeaa keksiä kuvailevaa nimeä, mutta onneksi sen valmistaminen oli helppoa: jäiset mansikat ja muut raaka-aineet soseutetaan sauvasekoittimella – siinä se. Hyytävän kylmänä se on mainio vastakohta kuumalle grillijuustolle ja lämpimälle hellepäivälle, jolloin kohmeus sulaa pikku hiljaa marjaisaksi salaatinkastikeeksi.

Grillijuuston paistovinkit

  • Tarkista ennen grillausta, että valurautainen paistoparila/levy, ei ole päässyt kuivahtamaan vaan on öljytty/rasvainen.
  • Voit myös sivellä grillijuustoviipaleet öljyllä ennen paistamista.
  • Paista viipaleita molemmin puolin 2 - 3 minuuttia.
  • Käännä grillijuusto vasta kun sen pintaan on muodostunut kullanruskea paistopinta.
  • Grillijuuston paistaminen onnistuu tietty myös pannulla – mehevimmin pienen voilisän kanssa!
Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrette

ttttt
b
0
h
21
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
30min

Valmistusaineet

200  g salaattia
200  g tuoreita mansikoita
avokado
2  tl limetin mehua
1  pak  (200 g) Valio Eila® grillijuustoa
basilikan lehtiä hienonnettuna
Mansikkajäävinaigrette
200  g  (kotimaisia) pakastemansikoita
1  rkl limetin mehua
2  rkl oliiviöljyä
2  rkl Valio appelsiinitäysmehua
1  rkl hunajaa
¼  tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  • Valmista ensin jäävinaigrette: Soseuta jäiset mansikat ja muut ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Nosta pakastimeen salaatin valmistamisen ajaksi.

  • Huuhtele salaatti kylmällä vedellä. Kuivaa ja revi salaatti kulhoon tai -vadille.

  • Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle limetin mehua tummumisen estämiseksi.

  • Ripottele lohkotut mansikat ja avokadoviipaleet salaattipedille.

  • Viipaloi juusto. Paista viipaleet paistinpannulla tai grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi, lisää tarvittaessa rasvaa.

  • Nosta juustopalat salaattiin. Ripottele päälle basilikan lehdet.

  • Lusikoi sorbettimainen mansikkajäävinaigrette salaattiin tai tarjoa erikseen. Viimeistele annos mustapippurilla.

VINKKI
  • * Jäävinaigretten voi valmistaa myös tuoreista mansikoista: soseuta ainekset ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita pakastamisen loppupuolella. Ilman pakastusta, sitä voi käyttää mansikkaisena salaatinkastikkeena.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hellepäiviä odotellen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi