Ujo kerma

Valion ruokablogi

Helppoa arkiruokaa lehtikaalista

Lehtikaali oli viimevuoden ehkä yksi trendikkäimmistä raaka-aineista eikä suotta, sillä lehtikaali taipuukin monenlaiseen ruoanlaittoon ja on lisäksi terveellistä.

Söin viime vuonna New Yorkin matkalla erittäin hyvää ja ruokaisaa salaattia, jossa oli käytetty lehtikaalia salaattipohjana. Siitä annoksesta sainkin idean tähän maukkaaseen lehtikaalisalaattiin, joka sopii hyvin talviseksi arkiruoaksi.

Salaatissa lehtikaali on maustettu klementiini-hunajakastikkeen lisäksi avokadolla, joka tuo salaattiin ihanaa kermaisuutta. Talvista tunnelmaa makuihin tuovat kuumalla pannulla paahdetut mantelit ja karamellisoidut punasipulit. Lihanystäviäkään ei ole unohdettu, sillä salaatin kruunaa rapeaksi paahdetut ilmakuivatut kinkut, jotka muistuttavat maultaan yllättävän paljon pekonia. Tämä salaatti on täynnä makua ja valmistuu helposti pienellä vaivalla. Lehtikaali saa puolestani jatkaa hittikasviksena vielä tänäkin vuonna.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi