Ujo kerma

Valion ruokablogi

Helppoa arkiruokaa lehtikaalista

Lehtikaali oli viimevuoden ehkä yksi trendikkäimmistä raaka-aineista eikä suotta, sillä lehtikaali taipuukin monenlaiseen ruoanlaittoon ja on lisäksi terveellistä.

Söin viime vuonna New Yorkin matkalla erittäin hyvää ja ruokaisaa salaattia, jossa oli käytetty lehtikaalia salaattipohjana. Siitä annoksesta sainkin idean tähän maukkaaseen lehtikaalisalaattiin, joka sopii hyvin talviseksi arkiruoaksi.

Salaatissa lehtikaali on maustettu klementiini-hunajakastikkeen lisäksi avokadolla, joka tuo salaattiin ihanaa kermaisuutta. Talvista tunnelmaa makuihin tuovat kuumalla pannulla paahdetut mantelit ja karamellisoidut punasipulit. Lihanystäviäkään ei ole unohdettu, sillä salaatin kruunaa rapeaksi paahdetut ilmakuivatut kinkut, jotka muistuttavat maultaan yllättävän paljon pekonia. Tämä salaatti on täynnä makua ja valmistuu helposti pienellä vaivalla. Lehtikaali saa puolestani jatkaa hittikasviksena vielä tänäkin vuonna.

Talvinen lehtikaalisalaatti

Talvinen lehtikaalisalaatti

ttttt
b
0
h
5
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

Salaatti
1  kpl punasipulia
1 ½  rkl oliiviöljyä
50  g ilmakuivattua kinkkua
100  g kuorellisia manteleita
200  g lehtikaalia
1  kpl avokadoa
1  kpl kypsää päärynää
100  g Valio Eila® salaattijuusto laktoositon
Kastike
1  kpl klementiiniä
½  kpl limettiä
2  tl hunajaa
½  dl oliiviöljyä
2  rkl seesaminsiemeniä
1  ripaus suolaa
1  ripaus jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

  • Silppua punasipuli pieneksi ja kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyn kera. Säädä levyn lämpö keskiteholle ja paista sipuleita vielä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneet kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  • Aseta ohuet kinkkuviipaleet leivinpaperille ja paahda uunissa 200 °C:ssa noin 8 minuuttia, kunnes ovat rapeita. Jäähdytä ja viipaloi pieniksi paloiksi.

  • Paahda mantelit kuumalla pannulla ilman öljyä kunnes pinta saa hiukan väriä.

  • Poista lehtikaalista kovat varret ja silppua kaali pieneksi. Poista avokadosta kuori sekä kivi ja muussaa haarukalla tahnaksi. Sekoita avokadotahna lehtikaalin joukkoon.

  • Kuutioi päärynä ja sekoita se salaatin joukkoon yhdessä paistettujen sipulien, manteleiden ja paahdettujen kinkkujen kanssa.

  • Valmista kastike puristamalla klementiinistä ja limestä mehu. Sekoita joukkoon hunaja, oliiviöljy ja seesaminsiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita salaatti hyvin.

  • Murenna lopuksi salaatin pintaan salaattijuusto.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi