Ujo kerma

Valion ruokablogi

Helppoa yöruokaa ja hiukopalaa!

Uutena vuotena on lupa valvoa! Ulkona vietetyn rakettien paukuttelun jälkeen tarvitaan helppoa, lämmintä ja maistuvaa ruokaa. Unohda snagarit ja tee kunnon ranskismättö kotiuunissasi!

Uuden vuoden päivään voi sisältyä monenlaista ateriaa, esim. arkisempaa lounasta, juhlapäivällistä tai vaikka kokkarijuhlien pikkunaposteltavaa. Alkavan vuoden vastaanotto huipentuu kuitenkin puolen yön taianomaiseen hetkeen. Kun paukut on paukuteltu ja ilotulitusten räiskyntä on päättynyt, on yöllisen ulkoilun jälkeen varmasti nälkä. Tällä kertaa Koekeittiö on miettinyt yöpalan, joka maistuu kaikille. Tämän ruoan valmistaminen ei vaadi erityisiä kokkaustaitoja, eikä se juurikaan voi mennä pieleen. Nakkikioskityyppisenä yöpalana niin sanotusti varma nakki!

Ranskismätön tärpit

  • valitse hyviä ranskanperunoita – muodoltaan tikkuperunat toimivat tässä parhaiten.
  • ranskismätön tarjoilussa voit unohtaa posliinit ja kristallit – hauskaa snagarimeininkiä voit luoda luvallisesti kertisvälinein.
  • talouspaperirulla reilusti kylkeen
  • älä unohda ranskismätön kruunua eli chilistä ja/tai cheddarin makuista valuvaa ja kuumaa Koskenlaskijaa.
  • tarjoa lisukkeet reippaasti ja ylpeydellä omista purkeistaan. Siihen on lupa!
  • jos kuitenkin jotain haluat valmistella, voit pilkkoa sipulit, makkarat ja lihapullat valmiiksi.
  • ranskismättö sopii rennoksi ruoaksi myös vuoden ensimmäisenä päivänä. ;)
Ranskismättö

Ranskismättö

TTTTT
b
2
h
3
Kananmunaton
Laktoositon
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
40min

Valmistusaineet

750  g  () ranskanperunoita , tikkumaisia
200  g lenkkimakkaraa
200  g lihapyöryköitä
6   (40 g) säilykepepperonia
1  pak  (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa chili Kokeile myös Avaa/sulje
Lisäksi:
1 - 2 sipulia hienonnettuna
1 - 2 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia

Valmistusohje

  • Levitä jäiset ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika.

  • Paloittele makkara ja puolita lihapullat. Leikkaa tai saksi pepperonit paloiksi ja valuta niistä irtoava neste pois.

  • Paista perunoita uunin keskitasolla. Lisää makkarat, lihapullat ja pepperonit 5 - 7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.

  • Avaa Koskenlaskija Ruoka ja kuumenna mikrossa, sekoita välillä.

  • Pirskota lämmin sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.

VINKKI
  • Valio Koskenlaskija® Ruoka -tuotteita on useampaa eri makua. Tämän ruoan kanssa maistuvat yhtä lailla tulisempi chili kuin aromikas cheddarkin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi