Ujo kerma

Valion ruokablogi

Herätetään äiti hyvän olon aamiaisella

Äitienpäivänä moni perhe huomioi äidin valmistamalla hänelle aamiaisen. Sen voi tehdä helposti herkulliseksi ja samalla äidin hyvinvointia ajatellen.

Äidille hyvä olo

Äitienpäivän aamu käynnistetään aamiaisella ja juhlapäivän kunniaksi se tehdään äidin hyvää oloa ajatellen. Aamiainen katetaan kauniisti pöytään tai tarjoillaan suoraan sänkyyn. Aamuvirkut voivat käydä keräämässä somisteeksi vielä valkovuokkoja. Aamiaisehdotus on rakennettu  antamaan hyvä alku päivälle maukkaasti ja ravitsevasti ja samalla myös herkullisesti. Tee aamiaisesta ”äidinnäköinen”.  Huomioi juuri hänen mieltymykset ja anna lasten osallistua vaikka annoksien koristeluun.

Gluteeniton aamupuuro tai jogurttipohjainen tuorepuuro

Hirssihiutaleet kypsyvät nopeasti, ne hautuvat kypsiksi alle 5 minuutissa! Luomuomenatäysmehupohjainen omenainen hirssipuuro maistuu sellaisenaan tai maidon kanssa nautittuna. Valitse maidoksi se maito, josta sankaritar pitää. Luomumaitovaihtoehtojakin löytyy rasvattomasta täysrasvaiseen. Pähkinäinen tuorepuuro on myös helppo valmistaa. Koska kuumennusta ei tarvita, sen tekoon on myös lasten turvallista osallistua.

Tortillat tötterölle tai rahkaletut pannulle

Säästä kakut ja piparit iltapäiväkahville ja tarjoa aamiaisella vinkeät jälkkäritortillat . Ne ovat kuin välipalan ja jälkiruoan välimuoto. Puolikas tortilla sivellään appelsiinirahkalla , kiepautetaan tötteröksi ja täytetään marjoilla! Myös helppotekoiset rahkaletut maistuvat hellittelyaamupalalla.

Entä sitten aamukahvi? Sitä ei pidä unohtaa. Mutta senkin voi hyvinvointiaamupalaan sopien tehdä yksittäisenä ”Especially for you my mum” annoksena:  Valio Plus™ vaniljajuomasta valmistettu vaniljalatte  on piste tämän aamiaisen i:in päälle.

Tällaisen aamiaisen haluaisin. Mieluusti useampana päivänä vuodessa.

Hyvää äitienpäivää!

Jälkkäritortilla

Jälkkäritortilla

TTTtt
b
0
Kananmunaton
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

vehnätortillaa
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
200  g vadelmia ja mustikoita tai mansikoita
( sitruunamelissaa tai -basilikaa )

Valmistusohje

  • Puolita tortillat. Levitä päälle rahkaa. Rullaa ne kartion muotoisiksi tötteröiksi. Täytä rahkalla ja marjoilla (lohko mansikat tarvittaessa). Viimeistele halutessasi yrttitupsulla.

  • Kiedo tortillat serviettiin tai tarjoa pieniin laseihin (esim. snapsilasit) upotettuina.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Vinkki pikkulasten isille

Juhlasankarin sänky täyttyy yleensä myös  pienemmistä juhlijoista, jotka haluavat osansa aamiaistarjottimen antimista. Jälkkäritortilloita valmistuu nopeasti useampi ja ne ovat myös hauskoja tarjottavia. Sängyssä tarjottimelta syötynä, ne kuitenkin kannattaa kiepauttaa servietin sisään. Tarjottimen voi rakentaa kuvan inspiroimana niin, että ripottelee ylimääräisiä marjoja tarjottimelle. Niitä on kiva pienin sormin sitten napostella. Loput aamupalasta syödään sitten ruokapöydässä.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi