Ujo kerma

Valion ruokablogi

Herkullinen rapukeitto itse tehdystä rapuliemestä

Nyt on rapusesonki parhaimmillaan. Keitettyjen rapujen kuorista ja kasviksista valmistuu maukas rapuliemi.  Itse tehty liemi on aromikas pohja vaikka maukkaalle risotolle tai blogissa esiteltävälle herkulliselle keitolle. On aika kutsua ystävät täyteläisen rapukeiton äärelle! 

Rapujuhlissa  nautitaan keitettyjä rapuja, mutta tiesitkö, että niiden kuorista voi valmistaa myös maukkaan liemen? Aromikasta rapulientä voi käyttää keittoihin, kastikkeisiin tai risottoihin. Rapuliemi säilyy jääkaapissa n. 3 vrk ja sen voi halutessaan myös pakastaa.

Herkullinen rapukeitto

Ennen liemen keittämistä ravuista irrotetaan lihat ja kuoret toisistaan. Lihat laitetaan myöhempää käyttöä varten talteen. Lientä varten kannattaa varata tarpeeksi iso kattila, sillä se täyttyy nopeasti rapujen kuoriosista, kasviksista, valkoviinistä ja mausteista. Kun raaka-aineet ovat antaneet kattilassa poristessaan makunsa liemelle, se siivilöidään. Rapuliemi muuntuu herkulliseksi keitoksi hienostuneisuutta tuovan sahramin ja konjakin, sekä täyteläisyyttä antavan kerman ja voin ansiosta. Keiton täydentää lopuksi rapujen liha.

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

Rapukeitto itse tehdystä liemestä

ttttt
b
0
h
6
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

1  kg keitettyjä rapuja , tuore tai pakaste
Liemi
1   (150 g) iso sipuli
1   (100 g) porkkana
1   (300 g) palsternakka
1  pala  (150 g) juuriselleriä
fenkoli
50  g Valio Eila® voita
1  rkl tomaattipyreetä
sitruuna
1  pullo  (0,75 l) kuivaa valkoviiniä
kokonaista mustapippuria
kokonaista valkopippuria
10  kokonaista maustepippuria
Keittoon
1  prk  (3,3 dl ) Valio kuohukermaa laktoositon
¼  tl sahramia
1  rkl sormisuolaa
1  rkl konjakkia
50  g Valio Eila® voita
1  dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  • Kuori ravut, jätä pyrstö- ja saksilihat erikseen.

  • Kuori ja kuutioi juurekset.

  • Kuumenna kattila ja lisää voi sekä tomaattipyree.

  • Lisää juurekset ja puoliksi halkaistu sitruuna. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.

  • Lisää ravun kuoret, valkoviini ja mausteet. Hauduta n. 20 min.

  • Siivilöi liemi ja kuumenna se uudestaan.

  • Lisää joukkoon kerma, mausteet ja konjakki.

  • Kuumenna ja lisää rapujen lihat.

  • Viimeistele keitto voilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Maukasta rapuaikaa,

 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi