Ujo kerma

Valion ruokablogi

Herkuttele kevyemmin frozen yoghurt -kakulla

Kevyemmät herkkuvinkit ovat tervetulleita aina ja varsinkin tämä alkuvuosi tuntuu olevan niiden kulta-aikaa. Jos rakastat erityisesti jäätelöä, mutta tahdot silti syödä kevyemmin, on tämä herkku takuulla mieleesi. Frozen yogurt -kakku kootaan jogurtista, granolasta, marjoista ja graattiomenan siemenistä luonnon omaa makeutta kunnioittaen. Nam! Tästä herkusta voi nautiskella hyvällä omallatunnolla.

Kuin semifreddoa, mutta paljon kevyempää

Frozen yogurt eli jääjogurtti on herkullista ja raikasta. Kylmät herkut sopivat mielestäni yhtä hyvin talveen kuin kesäänkin. Erityisesti höyryävän kuuman ja mausteisen talviruoan jälkeen maistuu raikkaampi jälkkäri. Tein frozen yoghurtin turkkilaista jogurtista ja hauskasti kakun muotoon, koska niin se näyttävämpi tarjottava vaikka vieraillekin.

Makeus luonnollisesti

Herkkujen osalta moni kiinnittää huomioita sokerinsaantiin - erityisesti lisätyn sokerin lähteisiin. Marjoista ja hedelmistä valmistat vähäenergisiä jälkiruokia, jotka taltuttavat makeannälkääkin. Tässä jälkkärissä marjat ja granaattiomenan siemenet tuovat jääjogurttiin hyvin makeutta. Myös maustamattomassa jogurtissa on vain maidon luontainen sokeri. Käytin kakkuun granolaa, joissa monissa ei ole lisättyä sokeria lainkaan. Itse laitoin hieman hunajaa jogurtin sekaan, mutta välttämättä sitäkään ei tarvita.

Katso myös koekeittiömme resepti ihastuttavaan tavanomaisempaan jääjogurttiin täältä.

Frozen yoghurt -kakku

Frozen yoghurt -kakku

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: helppo
o
4h

Valmistusaineet

800  g Valio turkkilainen jogurtti laktoositon
400  g pakastevadelmia
200  g karhunvatukoita
2  dl granolaa
½  kpl sitruunaa
1  rkl hunajaa
100  g granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Valmistusohje

  • Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla.

  • Sekoita 1 purkilliseen (400g) jogurttia vadelmat ja kaada seos vuoan pohjalle

  • Ripottele granola jogurttikerroksen päälle.

  • Asettele karhuvatukat granolan päälle kokonaisina.

  • Sekoita toiseen purkkiin jogurttia (400 g) puolikkaan sitruunan mehu ja halutetessasi hunaja. Kaada seos vuokaan.

  • Ripottele päälle granaattiomenan siemenet.

  • Peitä kelmulla ja pakasta 2-3 tuntia.

  • Ota kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele jäisillä vadelmilla, karhunvatukoilla ja pestyn sitruunan kuorella.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Kevyitä herkkuhetkiä ja mukavia talvipäiviä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi