Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ihana japanilainen rullamunakas

Kerroksittain paistettu tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas ihastuttaa suolaisella makeudellaan ja ihanan kepeillä munakerroksilla, jotka tekevät tästä munakkaasta kivan erilaisen. Tamagoyakin ruokaisammassa versiossa munakerrokset kätkevät sisäänsä lohta, grillijuustoa ja merilevää. Aivan ihana aamiaisherkku tai lounas, jonka valmistamisen jujut kyllä oppii.

Munakkaan japanilainen muoto on kokeilemisen arvoinen

Tamagoyaki on klassinen japanilainen rullattu munakas, joka on maultaan makeahkoa, rakenteeltaan kevyttä ja vastapaistettuna mehevää.  Se on monelle tutuinta sushista, jossa siihen törmää usein nigirin päällä. Tamagoyaki on sellaisenaan Japanissa suosittua aamiaisruokaa ja yleinen lisuke aterioilla. Omia lemppariaineksia munakkaissa ovat lohi ja juusto, joten niitä piti ehdottomasti saada mukaan tuomaan tamagoyakiin ruokaisuutta - ja merilevä vie tunnelmat entisestään Aasian makuihin.

Harjoitus tekee tamagoyaki-mestarin

Tamagoyaki valmistetaan rullaamalla useita ohuita munakerroksia päällekkäin yksi rulla kerrallaan samalla, kun ne paistetaan. Itse pidän tamagoyakista hieman kosteampana ja rullaan munakaskerrokset jo siinä vaiheessa, kun munakaskerros ei ole vielä hyytynyt kokonaan pinnasta eli nopeus on valttia. Näin rullan sisälle jää hieman kosteampaa munakasmassaa, joka tiivistyy kun rullan antaa vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Oikeaoppinen tamagoyaki paistetaan suorakulmaisessa pannussa, mutta pieni pyöreä käy oikein hyvin. Jos tamagoyakista innostuu enemmän, suosittelen tamagoyaki-pannun hankkimista, koska munakas on siinä vähän helpompi tehdä ja saa rullan kannalta paremman muodon.

Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

Marin tamagoyaki eli japanilainen rullamunakas

ttttt
b
0
Vaikeusaste:
o
30min

Valmistusaineet

6  kpl kananmunia
1  rkl soijakastiketta
2  rkl Mirin-kastiketta (tai 1 rkl sokeria)
2  rkl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
150  g kylmäsavulohta
1  kpl merileväarkki
100  g Valio Eila® grillijuusto laktoositon
¼  nippu tuoretta ruohosipulia
Paistamiseen:
2  rkl Valio Oivariini® juokseva laktoositon

Valmistusohje

 • Lue ensin kokonaan resepti läpi, ennen munakkaan valmistukseen ryhtymistä.

 • Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää soija, Mirin-kastike ja Oivariini.

 • Munaseoksesta riittää kahteen munakkaaseen, joten puolita seos ja kaada puolet kannuun. Kannusta kaatamalla seosta on helpompi annostella.

 • Leikkaa grillijuustot pituussuunnassa kapeiksi viipaleiksi. Ota lohiviipaleet valmiiksi esille ja leikkaa ruohosipuli pannun leveyden mittaiseksi. Leikkaa norilevästä kaksi neliön muotoista pannulle sopivaa palaa.

 • Sudi Oivariini rasvaa kuumalle pannulle (parhaiten toimii pieni pyöreä pannu tai neliönmuotoinen tamagoyaki-pannu).

 • Paista grillijuustolle pannulla rapea pinta ja nosta pois pannulta.

 • Sudi hieman Oivariinia lisää pannulle ja aloita munakkaan paistaminen. Vähennä samalla hieman lieden lämpöä. Kaada n. neljäsosa munaseosta pannulle, niin että pannulla on kauttaaltaan ohut kerros seosta. Lisää heti pannun toiseen päähän puolet lohiviipaleista, ruohosipulista ja grillijuustoista riviksi koko pannun leveydelle.

 • Hyydytä munakaskerros puolivalmiiksi, hieman pehmeäksi (kunnes pinta alkaa kuplimaan) ja rullaa lastan avulla varovasti pannun reunalle niin että lohi ja grillijuusto jäävät rullan sisälle eli aloita rullaaminen siitä päästä missä täytteet ovat.

 • Jätä rulla pannun toiseen päähän ja lisää pannulle tarpeen mukaan rasvaa. Kaada taas saman verran seosta pannulle. Voit nostaa hieman rullaa ja valuttaa munaseosta rullan alle. Jos lisäät mukaan merilevää, kannattaa se lisätä tässä vaiheessa munaseoksen päälle. Anna hyytyä kevyesti samaan tapaan kuin ensimmäinen kerros. Rullaa ensimmäinen munakas juuri paistetun sisään paistinpannun reunalle. Jatka samaan tapaan kaksi kerrosta, mutta nyt pelkällä munaseoksella.

 • Kun viimeinen kerros on rullattu, siirrä rulla sushimaton päälle ja rullaa maton sisälle n. 3-5 min. Voi käyttää myös kelmua. Näin munakasrulla tekeytyy hetken. Ala paistamaan toista rullaa.

 • Leikkaa rullat viipaleiksi ja nauti halutessasi soijaan dipattuna.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nämä täytetyt munakasrullat ovat muuten ihana tarjottava vaikkapa keväisellä brunssilla tai pääsiäisen alkupaloina.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi