Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ihastu kvinoa-kesäkurpitsapihveihin!

Kasvispihvit ovat maistuvaa ruokaa ja aavistuksen pähkinäisen makuinen kvinoa tekee niistä erityisen herkullisia. Päältä rapeaksi paistetut pihvit ovat sisältä ihanan meheviä. Tässä reseptissä gluteenittomia pihvejä ryhdittää Valio Juustomestarin cheddar-raaste. Tee pihvien kaveriksi raikas raejuustotsatsiki. Ihastut varmasti näihin herkkuvegepihveihin!

Monipuolinen ja ravinteikas kvinoa

Kvinoa on viime vuosien aikana tullut tutuksi monelle suomalaiselle, eikä ihme, se sopii monipuolisuutensa ja helppoutensa vuoksi moniin ruokiin ja on edullista. Onpa sitä sanottu superfoodiksikin. Etelä-Amerikasta kotoisin oleva luontaisesti gluteeniton ja vähärasvainen kvinoa on myös erityisen ravinnepitoista sisältäen runsaasti proteiinia, kivennäisaineita ja kaikkia ihmisille välttämättömiä aminohappoja.

Kasvispihvien parhaimmistoa

Kvinoaa käytetään yleisimmin lisukkeena, mutta itse tykkään siitä juurikin kasvispihvien raaka-aineena. Miedon kesäkurpitsan kanssa kvinoa on loistopari. Tähän reseptiin paahdoin mukaan myös manteleita. Halusin pihveistä juustoisia ja uusi Valio Juustomestarin cheddar-raaste sopikin erinomaisesti tuomaan pihveihin juustoista makua ja rakennetta. Pihvien paistaminenkin on mukavaa puuhaa. Pihvimassaa on helppo muotoilla vasta pannulla täydellisen pyöreiksi pihveiksi. Parasta näissä pihveissä on kuitenkin niiden rapea pinta ja mehevä sisus. Herkuttele pihvit raejuusto-tsatsikin ja salaatin kanssa!

Valmistusaineet

16 kpl keskikoisia pihvejä

n. 350 g                                     kesäkurpitsaa
2 dl                                                kvinoaa
1½ tl                                              suolaa (kvinoan keitinveteen)
4 dl                                                vettä
½                                                    sipuli
½ dl                                              mantelilastuja 
150 g (1 pss)                            Valio Juustomestarin cheddar juustoraastetta
½  tl                                               suolaa
2                                                     kananmunaa                                             
4 rkl                                              gluteenittomia korppujauhoja                                        
kourallinen                             basilikaa       
kourallinen                             lehtipersiljaa
                                                        mustapippuria
                                                        (suolaa)

Paistamiseen Valio Oivariini® laktoositon levitettä

Raejuustotsatsiki
puolikas (150 g)                 kurkku
½  tl                                             suolaa
1-2                                               valkosipulin kynttä
1 prk (220 g)                         Valio raejuusto leivän päälle ruohosipuli laktoositon
2  dl                                             Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
1  tl                                               sokeria
                                                       mustapippuria
                                                      ( tuoretta minttua )

Valmistusohje

Pihvit

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti 4 dl:ssa suolalla maustetussa vedessä. Muista huuhdella kvinoa kuumalla vedellä ennen keittämistä.
  • Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Siirrä raaste siivilään ja sekoita joukkoon suola. Painele ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
  • Paahda mantelit kuivalla kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Hienonna paahdetut mantelit pienemmäksi.
  • Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi.
  • Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita
  • Mausta mustapippurilla ja hienonnetuilla yrteillä sekä tarvittaessa suolalla
  • Kuumenna paistinpannussa Oivariini. Nosta seosta pannulle paksuhkoiksi keoiksi. Painele ja muotoile lastalla pihvin muotoon. Pihvit saavat olla paksuhkoja,
  • Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Käydä leveähköä lastaa kääntämiseen.
  • Jos muotoilet pihvit käsin, kannattaa käsiin laittaa hieman öljyä.

Raejuustotsatsiki

  • Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli.
  • Yhdistä kaikki ainekset.
  • (Mausta halutessasi hienonnetulla mintulla.)

Makoisia kasvisruokahetkiä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi