Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ihastu mustikkasangriaan

Espanja kohtaa Suomen mustikkametsät ihanasti syksyyn sopivassa sangriassa. Tummasävyinen kannu mustikkasangriaa on kuin luotu nautittavaksi tummenevissa syysilloissa tai vaikka venetsialaisissa. Nappaa blogista myös muut mustikkaiset suosikkireseptini.

Sangriakausi saa jatkua

Ja juuri kun ajattelit sangriakauden päättyneen! Vaikka sangria onkin tyypillisesti virkistävä kuumien kesäiltojen juoma, sopii se myös hyvin syksyyn - toki pienellä syksyisellä tuunauksella. Ja mikä olisikaan parempi tähän tuunaustehtävään kuin ihana metsiemme mustikka ja makoisa Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu. Mustikka todellakin antaa virkistävän maun tähän juhlavaankin syyssangriaan.

Ja Sangrian yksinkertaisuutta ei voi olla kiittelemättä  kaikki ainekset vaan sekaisin kannuun, sekoitus ja pieni makutesti (vain varmistaaksesi, että maku on täydellinen - tiedäthän ☺️). Resepti on tehty pakastemustikoista, mutta jos sinulla on tuoreita mustikoita, käytä niitä. Alkoholittomaan versioon voit korvata punaviinin mehumaisemmalla alkoholittomalla punaviinillä ja lonkeron greippilimpparilla. 

Terveisiä mustikkametsästä! Olen niin innoissani saadessani jakaa teille tämän huikean mustikkasangrian reseptin, olkaahan hyvät.

Mustikkasangria

Mustikkasangria

TTTTT
b
0
Kananmunaton
Gluteeniton
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

verigreippi
½ - 1 dl pakastemustikoita
(  2  dl Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua jääpaloiksi jäädytettynä )
5  dl Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
2  dl  () punaviiniä
1  pullo  (0,33 dl) gin long drink juomaa eli "lonkeroa"

Valmistusohje

  • Pese verigreipit hyvin lämpimällä vedellä. Paloittele. Laita ne, pakastemustikat ja mustikkamehujääpalat kannuun.

  • Lisää (kylmät) juomat kannuun.

  • Tarjoa sangrian tapaan. Koristele annokset halutessasi mustikanvarvuilla.

Vinkki
  • Jos haluat tehdä juomasta alkoholipitoisuudeltaan miedompaa, käytä lonkeron sijaan greippilimonadia.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Pieni marja, iso maku

Tämä sangriaresepti jos jokin on loistava tapa nauttia mustikoista. Koekeittiössämme on mustikka päätynyt myös muihin mitä ihanimpiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kokosinkin tähän suosikkini, joihin syksyn sininen sato uppoaa mitä herkullisimmin.

 

Mustikkasangrialla juhlistat vaikka kesän päätöstä venetsialaisissa. Tunnelmallista alkavaa syksyä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi