Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ihmeellisen hyvä kasvispannari kaurajuomasta

Kaurajuomapohjainen kasvispannari sisältää kasviksia niin pannukakkutaikinassa kuin pannukakun päälläkin. Tämä helppo pannari maistuu päivän monessa hetkessä. 

Monen suosikkiherkku, pannukakku, on hyvää myös suolaisena

Kun mielit kasvisruokaa, joka on helppotekoista ja täyttävää, on tämä kasvispannukakku paikallaan ja sopii moneen päivän hetkeen niin lounaaksi kuin välipalaksikin. Valmista pannari tällä kertaa kaurajuomasta, joka sopii erinomaisesti pannukakun raaka-aineeksi tuoden siihen kauraisen pehmeää täyteläisyyttä. Taikinaan raastetaan porkkanaa, joka tekee pannukakusta täyttävämpää, mutta myös antaa sille kivan oranssisen värin. Voit käyttää porkkanaraasteen tilalla vaihtoehtoisesti myös kaupasta saatavaa valmista porkkasosetta, joka antaa pannukakkuun intensiivisemmän porkkanan maun. Ikäänkuin "hilloksi" pannukakun kanssa sopii raikas ja värikäs yrteillä ja mausteilla höystetty tomaattimix aurinkokuivatuista tomaateista ja kirsikkatomaateista. Kasvispannari on mielestäni myös oiva tapa tarjoilla lapsille kasviksia, koska lapset tunnetusti ovat pannukakun perään, joten suolainen pannari on varmasti myös hitti.

Monipuolinen kaurajuoma

Oletkin ehkä jo huomannut tuotevalikoimaamme tulleet kaurapohjaiset Valio Oddlygood® tuotteet? Sarjan kaurajuoma on  hyvänmakuista ja täyteläistä ihan sellaisenaankin juotavaksi. Siinä on pehmeä kauran maku ilman lisättyä sokeria, jonka takia tuotetta voi käyttää hyvin monipuolisesti myös leivonnassa ja ruoanlaitossa. Pitkään avaamattomana säilyvää kaurajuomaa kannaattaakin pitää varalla aina jääkaapissa, se pelastaa juuri silloin, kun alkaa tekemään mieli vaikkapa pannukakkua.

 

Maidoton kasvispannukakku

Maidoton kasvispannukakku

ttttt
b
0
h
7
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
50min

Valmistusaineet

3  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
6 ½ dl Valio Oddlygood® kaurajuomaa
kananmunaa
1  dl  (40 g) hienoksi raastettua porkkanaa Kokeile myös Avaa/sulje
1  rkl öljyä
Tomaattimix
250  g miniluumutomaatteja
5  kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 ½ dl tuoretta persiljaa
valkosipulin kynsi
1  tl oreganoa
¾  tl mustapippuria
¼  tl suolaa

Valmistusohje

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kaurajuoma, munat, porkkanaraaste tai -sose sekä öljy (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljy). Sekoita. Jätä taikina turpoamaan.

  • Halkaise tai viipaloi miniluumutomaatit, paloittele aurinkokuivatut tomaatit, hienonna persilja ja valkosipuli. Laita kasvikset ja mausteet kylmälle paistinpannulle ja jätä maustumaan.

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (koko n. 30 x 40 cm) ja kypsennä uunin alaosassa ensin 10 min. Alenna lämpö 225 asteeseen ja jatka kypsentämistä n. 20 min.

  • Kun pannukakku on valmista, kuumenna tomaattimix nopeasti pannussa ja levitä pannukakulle.

  • Tarjoa ilta- tai välipalana.

Porkkanavinkki
  • Sosetta käyttämällä pannukakkuun tulee intensiivisempi porkkanan maku. Raasteella saat väriä ja rakennetta. Jos haluat jättää porkkanan pois, käytä vehnäjauhoja 3 ½ dl ja kaurajuomaa 7 dl. Valmista muuten samoin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Helpot kasvisruokareseptit tuovat vaihtelua ruoanlaittoon, joten tässä yksi hyvä kokeiltavaksi!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi