Ujo kerma

Valion ruokablogi

Itsenäisyyspäivä - todellinen juhlapäivä

Monelle meistä maamme itsenäisyys tuntuu lähes itsestäänselvyydeltä - asialta, joka on aina ollut niin. Se on todellinen juhlapäivä, joka sävähdyttää jokaista suomalaista. 6.12. herätetään itsenäisyys arvoonsa, muistetaan sen sankareita ja nostetaan salkoon kaunis siniristilippumme.

Juhlapäivä ansaitsee kodeissamme arvoisensa juhla-aterian. Itsenäisyyspäivän ruoissa vaalitaan kotimaisia makuja ja raaka-aineita. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa jokaiselle ruokalaijille.

Kattauksesta

Sininen on itsenäisyyden ja suomalaisuuden väri, joka sopii luontevasti itsenäisyyspäivän kattauksiin. Valkoisen ja sinisen yhdistäminen kattauksessa kertoo juhlan luonteen; astiat, kynttilät, servetit, kukat ja esim. hopeanväriset lisäsomisteet ovat tapa korostaa juhlateemaa ruokapöydässä.

Kattausvinkki: Valitse sinivalkoiset tai valkoiset astiat ja somista juhlapöytä silkkinauhoin. Silkkinauhoilla voi myös plaseerata. Kattauksessa voi olla rohkea, esim. aterimet voi sijoittaa uudella tavalla kattaukseen, esimerkiksi kumollaan olevaan lasiin kuten kuvassa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi