Ujo kerma

Valion ruokablogi

Itsenäisyyspäivä kotisohvalla

Eipä tullut kutsua linnan juhliin tänäkään vuonna. Harmi. Taidan pitää omat juhlani kotisohvalla hyvien murkinoiden kera.

Linnan juhlien humua

Moni meistä tavallisista tallaajista viettää itsenäisyyspäivän illan visusti television äärellä. Linnan juhlat  kerää aina miljoonayleisön. Viime vuonna niitä seurasi parhaimmillaan 2,5 miljoonaa katsojaa. Eihän moista menoa voi ihmetellä tuntitolkulla kuivin suin ja kurnivin vatsoin.

Olen kuullut joidenkin pukeutuvan kotona jopa iltapukuihin ja nauttivan oman juhlaillallisen. Se on hieno tapa antaa itsenäisyyspäivälle arvoisensa kunnianosoitus. Itse kuulun siihen katsojajoukkoon, joka liimautuu tiiviisti tv-ruudun ääreen kättelykierroksen ajaksi ja sen jälkeen juhlat saavat rullata taustalla omia menojaan. Kun jotain yllättävää tapahtuu tai kuulen mielenkiintoista henkilöä haastateltavan, pongahdan takaisin ohjelman pariin.

Sohvalta kutsuille

Tänä vuonna voisin istuttaa itseni mukavasti sohvalle ison tarjottimen kera. Itselleni katan viinilasin, miehelle oluttuopin ja lapsille ”kuplajuomaa”. Sitten napostelemme cocktail-paloja ja katsomme livenä seuraavien päivien, mahdollisesti jopa viikkojen puheenaiheita. Samalla voisimme ideoida, mitä pitäisi tehdä päästäkseen Saulin ja Jennin vieraaksi ensi vuonna. Ideoinnista voi tulla kerrassaan lystiä.

Juhlatarjotin

Savukalatahna suupaloina
Katkarapusandwichit
Kylmäsavuhärkä & pekonivaahto
Valio Kappeli & Viikunamarmeladi
Rahka-luumukolmiot

 

Hyvää itsenäisyyspäivää,

 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi