Ujo kerma

Valion ruokablogi

Itsenäisyyspäivän keikaus

Itsenäisyyspäivän juhlat keikahtavat tänä vuonna Helsingistä Tampereelle. Muutos saattaa luoda uusia traditioita niin juhlan viettoon kuin tarjoiluihin. Niinpä mekin Valio Koekeittiöllä keikautimme itsenäisyyspäivän alkuruoaksi suunnitellun suolaisen kakun nurinpäin. Siitä tuli valloittava tarjottava!

Kalakakku on kiitollinen tekijälle

Matjesillikakku sopii hyvin alkuruoaksi itsenäisyyspäivän ateriaan. Se on varteenotettava vaihtoehto  liha- tai kasvispääruoan edeltäjäksi. Hyydytettävä kakku on siitä kiitollinen juhlatarjottava, että sen voi tehdä koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Lisäksi pitkulaiseen vuokaan valmistettuna se ei vie paljon tilaa jääkaapissa. Ja jos liivatteen käyttö kakussa tuntuu haastavalta, kannattaa katsoa neuvot ja niksit, miten siinä onnistuu. Tämä kakku on omiaan tarjottavaksi keitettyjen perunoiden seuralaisena ja/tai salaattipedillä.

Keikaus kannatti

Ruokaohjetestauksissa heräsi kakkua kumottaessa ajatus uudesta tarjoilutavasta. Kakkuhan olisi näyttävä ja uudenlainen tarjottava myös ”pohjapuoli ylöspäin”.  Niinpä hapankorpuista ja sulatetusta voista valmistettu kakkupohja päätettiin jättää seuraavassa kokeilussa kostuttamatta, jotta hapankorppumuru pysyisi rapsakkana ja pinta helposti leikattavana. Idea toimi  ja lopputulos miellytti.

Jos perinteinen kakkumalli kuitenkin houkuttelee enemmän, kannattaa pohja kostuttaa tilkkasella maitoa. Näin saat pohjasta napakan ja annospalojen siirtäminen tarjoiluvadilta lautaselle onnistuu siististi. Ohjeestamme löydät valmistustavan sekä perinteiseen versioon että pyöreään kakkuvuokaan tehtynä.

Pidäthän tämän suoalaisen ruoan mielessä myös kesällä, kun koittaa uusien perunoiden aika. Vaikkakin siihen menee vielä tovi.

Hyvää itsenäisyyspäivää toivottaen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi