Ujo kerma

Valion ruokablogi

Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset leivokset

Leivo itsenäisyyspäivän kahvipöytään maistuvia leivonnaisia. Valkoisella ja sinisellä vaahtokarkkimassalla saat helposti mustikkaisiin kermaleivonnaisiin suomalaisuuden värit. Katso vinkit ja ohjeet mehukkaiden leivonnaisten valmistamiseen.

Kermavaahtoa ja mustikkaa

Monilla saattaa olla pakastimessa mustikoita ja hillokellarissa mustikkahilloa viime kesän antoisan mustikkavuoden jälkeen. Nyt on aika ottaa sato käyttöön ja valmistaa mustikkaisia leivonnaisia juhlapäivän kunniaksi.

Taikinaan sekoitettavat mustikat tekevät leivonnaisesta sopivan kostean, mehukkaan ja maukkaan. Taikinasta kypsyy uunissa sekä leivonnaisen pohja, että kansilevy. Leivonnaiset saavat väliinsä kuohkeaa kermavaahtoa ja mustikkahilloa. Puhtaat, luonnolliset maut tekevät tästä leivonnaisesta raikkaan.

Sinistä, valkoista vai sinivalkoista?

Juhlista itsenäisyyspäivän kahvipöytää toistamalla leivonnaisissa kauniin lippumme värejä. Valmista sokerimassasta leivonnaisiin sininen tai valkoinen kuorrutus ja koristele pinta valkoisilla helminonparelleilla tai sinisillä kakkukoristeilla.

VINKKI! Vaahtokarkkimassa kannattaa levittää kansilevyn nurjalle, sileälle puolelle siistin lopputuloksen saamiseksi. Päällystä kansilevy ja nosta se vasta sitten paikalleen.

Leivonnaiset voi myös päällystää vaahtokarkkimassan sijaan kermavaahtoruusukkeilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivän leivokset

Itsenäisyyspäivän leivokset

TTTTT
b
2
h
32
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h 20min

Valmistusaineet

munaa
3  dl sokeria
1  prk  (250 g) Valio maitorahkaa
1 ½  dl Valio Oivariini® juoksevaa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
2  tl kardemummaa
200  g pakastemustikoita
Väliin ja päälle
1 ½  dl mustikkahilloa , esim. Dronnigholm
2  dl Valio vispikermaa
250  g sokerimassaa , sinistä ja/tai valkoista

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja Oivariini. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma seoksena joukkoon kevyesti nostellen.

  • Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat.

  • Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

  • Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min tai kunnes kypsä. Kumoa leivospohja toisen leivinpaperin päälle, jolloin saat sileän pohjan näkyviin.

Täyte ja kuorrutus
  • Leikkaa leivoslevy kahtia. Päällystä toinen leivoslevyistä hillolla ja vaahdotetulla kermalla.

  • Kauli sokerimassa hieman leivoslevyä isommaksi ja päällystä sillä kanneksi tuleva leivonnaislevy. Painele se kevyesti pintaan kiinni, siisti reunat ja nosta täytteen päälle.

  • Leikkaa leivospaloiksi ja koristele ne esim. sokerihelmillä. Sokerihelmen alapinnan voi kostuttaa kevyesti vedellä tai valkuaisella, jolloin ne kiinnittyvät paremmin leivonnaisen pinnalle.

Vinkki
  • * Päällystä kansilevy kaksivärisesti: Leikkaa kansilevy kahtia ja päällystä toinen puoli valkoisella ja toinen sinisellä sokerimassalla. Koristeluun sopivat vaikka lipputikut.

  • ** Sokerimassakuorrutuksen sijaan voit koristella pinnan esim. kermavaahtoruusukkein.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi