Ujo kerma

Valion ruokablogi

Jouluinen juustokakku on joulupöydän kaunotar

Omena- ja luumuruusukkein koristeltu juustokakku on ihastuttava jouluisen kahvipöydän kaunokainen. Kakun makumaailma on sopivan jouluinen ja rakenne pehmeä ja samettisen suussasulava.

Juustokakku joulutunnelmissa

Joulu on jo aivan nurkan takana, ja tiedämme mitä se tarkoittaa... herkuttelua ja jälkiruokien jälkiruokia! Ihanaa! Juustokakku taipuu joka sesonkiin ja on aina suosittu juhlatarjottava, niinpä valitsimme blogiinkin juustokakun jouluisessa moodissaan.  Jos minulta kysytään, nin jouluna juustokakun pohja kuuluu ehdottomasti tehdä piparkakuista - jo pelkästään piparipohjalla saa kakusta jouluisemman helposti. Kakun täytteen rakenteessa koekeittiömme Anna on todella onnistunut, sillä niin samettinen ja suussasulava se on. Ehkäpä salaisuus on laadukas Valio Viola® tuorejuusto ja ranskankerma. Meiltä myös paljon toivotaan liivatteettomia juustokakkujen reseptejä, joten tässä siihenkin toiveeseen vastaus. Gluteenittoman kakusta saa helposti käyttämällä gluteenitomia piparkakkuja tai leipomalla ne itse suositulla ohjeellamme.

Ruusujen joulunpunaiset sävyt

Juhlavan kakun koristeina ihastuttavat omenoista ja luumuista tehdyt ruusukkeet joulunpunaisissa sävyissään. Hedelmäiset koristeet ovat oleellinen osa myös kakun makumaailmaa ja luumu sopii omenan pariksi kakkuun kivasti. Vaikka ruusukkeita ei ole vaikea tehdä, niiden pyörittely vie jonkin verran aikaa, mutta tätä vaivaa kuitenkin kompensoi upea lopputulos. Valitse eri lajikkeiden eri sävyisiä omenoita, jolloin saat kakusta vieläkin kauniimman. 

Jouluinen juustokakku

Jouluinen juustokakku

TTTTy
b
7
h
96
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
5h 40min

Valmistusaineet

Pohja
200  g piparkakkuja
50  g Valio voita
Täyte
2  rasiaa  (à 200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1  prk  (150 g) Valio crème fraîchea
kananmunaa
½ dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
1  tl kardemummaa
2  rkl perunajauhoja
Lisäksi
n. 250 g hapahkoa omenaa
(  1  tl kanelia )
n. 150 g tuoreita, kypsiä luumuja

Valmistusohje

  • Hienonna piparit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla pohjustetun ja reunoilta voidellun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja hiukan reunoille.

  • Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Vatkaa käsivatkaimella muutama min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

  • Puolita hedelmät. Poista omenoista siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Esikypsennä viipaleet joko mikrossa (850W n. 30 - 45 s.) tai kaatamalla kiehuvaa vettä niiden päälle ja antamalla seistä n. 5 min. Valuta sen jälkeen huolellisesti. Mausta halutessasi kanelilla.

  • Tee hedelmäviipaleista ruusuja laittamalla viipaleita (5 - 10 kpl) limittäin ja kierittämällä ne rullaksi. Laita ruusut kakun pinnalle vieri viereen.

  • Paista 175 asteessa uunin ala-/keskiosassa n. 40 min, kunnes täyte on hyytynyt.

  • Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään yön yli.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Jos joulun kakkuvalinta on vielä tekemättä, niin leivo tämä kakkukaunotar hurmaamaan niin maullaan kuin ulkonäölläänkin. Ihanaa joulun odotusta.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi