Ujo kerma

Valion ruokablogi

Joulujuurekset kaikilla herkuilla

Juurekset kuuluvat jouluun ja tämä herkullinen juureslisuke sopiikin mainiosti joulupöytään. Ruskistettu voikastike sekä paahdetut hasselpähkinät korostavat juuresten makua ja saavat ne maistumaan erityisen juhlallisilta. 

Juurekset tuovat joulupöytään väriä ruoan muodossa. Laatikoiden lisäksi juureksia voi tarjota myös vuokana, jossa juurespalat erottuvat hyvin ja tuovat rakennetta lisukkeelle. Tämä juuresvuoka toimii juhlavallakin aterialla, sillä se on höystetty valloittavalla ruskistetulla voikastikkeella sekä paahdetuilla hasselpähkinöillä. 

Juuresten joukkoon voi valita eri juureksia oman maun mukaan. Reseptissä toimivat kaikki. Itse käytin reseptissä punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa ja juuriselleriä. Myös maa-artisokka, lanttu ja peruna sopivat varmasti mainiosti. Vastaavasti uunivuoan voi täyttää myös pelkästään yhdellä lajikkeella, jolloin kyseisen juureksen maku pääsee todella esiin.

Jouluinen juuresvuoka

Jouluinen juuresvuoka

ttttt
b
0
h
5
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

1000  g Juureksia
50  g Valio Oivariini® juokseva laktoositon
1  tl suolaa
3  rkl vettä
1  kpl salottisipulia
50  g Valio voi normaalisuolainen
1  rkl tuoretta rosmariinia
1  dl hasselpähkinää

Valmistusohje

  • Kuori ja pilko juurekset (porkkana, palsternakka, punajuuri, maa-artisokka, juuriselleri). Pyörittele palat Oivariini juoksevalla ja mausta suolalla. Kaada juurekset voideltuun uunivuokaan.

  • Paista juureksia 175°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes juurespalat ovat pehmenneet.

  • Valmistele hasselpähkinät juuresten kypsyessä. Rouhi pähkinät kevyesti ja paahda pannulla ilman rasvaa kunnes pähkinät saavat hiukan väriä. Aseta sivuun odottamaan.

  • Valmistele myös voikastike. Pilko salottisipuli hienoksi ja kiehauta kattilassa vesitilkan kanssa. Mittaa voi paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä kunnes voi ruskistuu tasaisen pähkinäisen ruskeaksi. Varo polttamasta.

  • Kaada ruskistunut voi kattilaan salottisipulien joukkoon varovasti samalla vatkaten.

  • Kun juurekset ovat kypsiä, lusikoi niiden pintaan voikastiketta. Hienonna pintaan myös tuore rosmariini ja viimeistele paahdetuilla pähkinöillä.

Juustojuurekset
  • Lisää valmiiden juuresten pintaan lopuksi Aura murennettua sinihomejuustoa tai Emmental raastetta.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Huom: Vinkit voin ruskistukseen löydät esimerkiksi täältä lusikkaleipien reseptistä.  

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi