Ujo kerma

Valion ruokablogi

Juhannuksen mökkikakku

Mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti vaatimattomissakin olosuhteissa, sillä sekä kakkupohja että valkosuklaatäyte syntyvät vuoron perään samalla paistinpannulla!

Kakkupohjassa maistuu kauralastumainen keksi, aivan kuin pohja olisi paistettu uunissa. Uunia ei kuitenkaan tarvita, sillä pohja valmistetaan pannussa. Herkullinen valkosuklaatäyte valmistuu vaivattomasti samalla pannulla - vain kolmesta raaka-aineesta: valkosuklaasta, crème fraichesta ja vaniljarahkasta. Matala täyte jähmettyy valkosuklaan ansioista jääkaapissa juuri sopivaksi!

Helppo mökkikakku - step by step

Ruskista puolet voista, sokeri ja kaurahiutaleet kevyesti pannulla.

 

Sulata joukkoon loppu voi ja pohjataikina on valmis! Painele se leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

 

Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Kuumenna crème fraiche ja suklaa, sekoita kunnes tasaista.

Nosta pannu pois liedeltä. Lisää vaniljarahka, sekoita ja levitä kakkupohjalle. Laita kakku kylmään ja malta 3 h.

 

Käy marja-apajilla luonnossa, pakastimessa tai torilla. Mansikat, viinimarjat, mustikat, karhunvatukat - kaikki käy!

 

Siirrä kakku tarjolle ja päällystä. Laita kaffepannu tulille ja kutsu väki kahvipöytään.

 
Mökkikakku

Mökkikakku

TTTTT
b
5
h
120
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
2h 15min

Valmistusaineet

Pohja
3  dl kaurahiutaleita
100  g Valio Eila® voita
¾  dl sokeria
Täyte
1  prk  (150 g) Valio crème fraîchea
140  g valkosuklaata
2  prk  (à 200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
Pinnalle
n. ½ l tuoreita marjoja , esim. mansikoita
(  25  g valkosuklaata tai tummaa suklaata )

Valmistusohje

Pohja
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunojen väliin. Leivonnaisen voi toki tehdä myös perinteiseen piirakkavuokaan.

  • Laita kaurahiutaleet, puolet voista ja sokeri paistinpannulle. Paista, kunnes hiutaleet ovat hieman ruskistuneet. Lisää loppu voi ja kun se on sulanut, nosta pannu pois liedeltä. Painele lämmin kauraseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille nostaen.

Täyte
  • Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Lisää pannulle crème fraiche ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljarahka.

  • Kaada täyte vuokaan. Anna matalan kakun jähmettyä jääkaapissa n. 2 h.

  • Irrota rengasvuoka ja siirrä tarjolle.

  • Päällystä kakku mansikoilla tai sesongin marjasadon mukaan - makeaan kakkuun sopii loistavasti myös kirpsakat herukat, mehevät lakat tai tomusokerihunnutetut puolukat.

Vinkki
  • Suklaaraidoitus: Paloittele 25 g (valko)suklaa ja laita palat esim. pieneen Minigrip -pussiin. Kuumenna mikrossa, painele suklaapaloja 10 - 15 s. välein, kunnes se on sulanut. Leikkaa kulmaan pieni pursotusreikä. Koristele marjat suklaaraidoin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ihanaa, rentoa ja herkullista juhannusta!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi