Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kääri kurttukaaliin mehevä kvinoa-sienitäyte

Kaalireseptit sienillä höystettynä ovat syksyn parhautta, joten kääräise kauniin kurttusiin savojinkaalilehtiin maukas kvinoa-sienitäyte ja olet iloinen että tartuit juuri tähän reseptiin.

Uudista klassikkokääryleet

Kaalikääryleitä vaihteeksi? Klassiset kaalikääryleet kokevat tässä reseptissä ihanan makeoverin. Keräkaali vaihdetaan kaaleista mielestäni kauneimpaan, savojinkaalin, riisi korvataan pähkinäisellä kvinoalla ja jauheliha metsäsienillä. Uutta makua tuo fenkoli ja täyteläisyydestä huolehtii kotimaisesta luomumaidosta valmistettu joensuulainen Valio Luomu™ maasdam juusto. Vain valmistustapa on sama ja totta kai siirappi kuuluu kääryleisiin aina. Ihan pikaista ruokaa tämä tosin ei ole: kaalinlehdet kannattaa keittää ennen täyttämistä, täytteen teko vie jonkin aikaa ja kääryleet viihtyvät uunissa toista tuntia. Odotus on kuitenkin lopputuloksen arvoinen.

Jos metsään haluat mennä nyt...

... niin takuulla yllätyt, sillä raaka-ainetta kääryleisiin löytyy metsästä nyt runsaasti. Suppilovahverot ovat sieni paikallaan näissä kääryleissä ja niitä ovat nyt metsät täynnä. Suosittelenkin ehdottomasti pientä metsäretkeä ihan jo tämän reseptin vuoksi, mutta jos se jää suosiolla väliin, löytyy kaupoista ja toreiltakin metsäsieniä nyt sopuhintaan. Reseptiin sopivat ihan kaikki ruokasienet.Valmistin kääryleiden lisäksi samasta täytteestä täytettyjä kesäkurpitsoja ja nekin toimivat superhyvin.

Kurttukaalikääryleet

Kurttukaalikääryleet

TTTTT
b
2
Kananmunaton
Gluteeniton
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h 10min

Valmistusaineet

1   () kurttukaali (savoijinkaali)
vettä , suolaa
Kasvistäyte
2  dl kvinoaa
200  g  (n. ½ l) kantarelleja
2  isoa  () sipulia
½ tuoretta fenkolia
1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  tl suolaa
mustapippuria myllystä
1  dl lehtipersiljaa
150  g  () Valio Luomu™ maasdam juustoa
Liemi
1  l keitinvettä
kasvisliemikuutio
¾  dl siirappia

Valmistusohje

  • Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele veitsellä uloimpia lehtiä kypsymisen aikana.

  • Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä. Valuta ja hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 kpl) työlaudalle. Säästä keitinvesi.

Täyte
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Hienonna kantarellit, sipulit ja fenkoli. Kuullota ne rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Lisää raastettu juusto, kaali ja kvinoa. Sekoita tasaiseksi.

  • Nostele täytettä kaalinlehdille n. ½ dl / lehti. Kääri paketeiksi kääntämällä sivun täytteen päälle ja rullaamalla tiukaksi rullaksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.

  • Valmista paistoliemi: ota 1 l keitinlientä ja liuota siihen 1 liemikuutio sekä siirappi. Kaada vuokaan.

  • Paista kääryleitä ensin 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennävielä n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä liemellä paiston aikana.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullista syksynjatkoa ja tervesiä sienimetsästä.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi