Ujo kerma

Valion ruokablogi

Karkkihyllystä inspiraatiota Halloween herkkuihin

Lokakuinen iloruiske halloween, yllytti kokeilemaan hullutuksia leivonnassa. Kaupan karkkivalikoimat herättivät lapsellisen mielikuvituksen. Kokeilujen kautta syntyi mm. kauhukeksit, irti leikatut sormet ja pääkallomuffinssit!

Halloween leivonnan onnistunut resepti on tässä: hitunen hulluutta ja ennakkoluulottomuutta yhdistettynä hyvään, toimivaan reseptiin. Näillä eväillä lähdin kokeilemaan värillisten vaahtokarkkien toimivuutta leivonnassa. Keksien pohjaksi valitsin takuuvarman ja suositun vaniljavannikkeiden pikkuleipäreseptin.

Kauhukeksit

Pursota taikinasta ympyröitä. Laita vaahtokarkki keskelle. Paista ohjeen mukaan n. 11 min. Jos haluat ”siistit”, riittää puolikas, jos taas ”ylitsevaluvan” laita kokonainen. Vihreä omenan makuinen vaahtokarkki teki kekseissä ainakin minuun ja lapsiin hurjimman vaikutuksen. Voipi olla, että lapset keksivät ”ylivaluneille” kauhukekseille uusia nimiä…

Sormet

Pursota tai muotoile sormenpätkiä leivinpaperin päälle uunipellille. Muista paksuuntunut nivel ja pienet rypyt. Paina kokonainen manteli kynneksi. Vähän ällöä, mutta hyvää!

Luut

Pursota pyöreällä tyllalla ensin erimittaisia ”luunpätkiä” ja sen jälkeen luun pallurat.

Karkeista on moneksi

Irtokarkkivalikoimiin oli tullut näyttävä pääkallouutuus. Ne sopivat halloweeniin kuin hattu noidan päähän! Värjää   kermavaahto violetiksi, esim. pastavärillä. Pursota tähtityllalla muffineille ja karkit päälle.

Irtokarkkeja voi käyttää jopa kokonaisen kakun koristeluun, kuten Anna kuorrutti Cola-appelsiinijuustokakun!

Hauskaa Halloweenia!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi