Ujo kerma

Valion ruokablogi

Karpalo-kinuskimurukakku hellii makuaisteja

Karpalo-kinuskimurukakku on yhdistelmä raikasta marjapiirakkaa, mehevää kakkupohjaa, täyteläistä juustokakkua, kinuskin ja karpalon klassista makuyhdistelmää ja rapeaa kauramurua. Tämä murukakku katoaa varmasti parempiin suihin viimeistä murua myöten. 

Terveisiä karpalosuolta!

Syyslomalla mökkimaisemissa oli pakko suunnata tutulle karpalosuolle, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Kypsät karpalot odottivat kerääjäänsä ja hehkuivat tummanpunaisina suon mättäillä ja olipa niihin ehtinyt puraista ensipakkanenkin kylmän yön jäljiltä. En malta olla välittämättä terveisiä karpaloretkeltä, koska suolla oli jotenkin niin maaginen tunnelma: syksyaurinko lämmitti ja muuttolinnut lentelivät auroissa yläpuolellani ja onhan suolla kävellessä aina se pieni jännitys, ettei vaan kohtaa sitä upottavaa kohtaa. Karpaloita kannuun napsiessani mielessä oli tietenkin myös mitä kaikkea niistä voisikaan tehdä - ainakin Koekeittiömme Annan mahtavaa karpalo-kinuskimurukakkua! 

Kakun kullanmurut: kirpakat karpalot, kinuski ja kauramuru

Karpalo-kinuskimurukakku maistuu juuri niin hyvältä miltä kuulostaakin. Karpalot ja kinuski ovat takuuvarma klassikkoyhdistelmä ja tässä kakussa karpalot kohtaavat kinuskin tuorejuuston muodossa. Täyteläinen tuorejuusto taittaakin kivasti karpaloiden hapanta ja kirpeää makua. Karpalot tekevät taikoja uunissa myös kakkupohjalle, sillä niiden rakenne hajoaa paistettaessa mehustaen mehevää pohjaa entisestään. Kun kakku saa vielä päälleen rapsakan lempeän kauramuruseoksen, ei makuaisteja voisi paremmin helliä

Vinkki: Tarjoa lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa, nam!

Karpalo-kinuskimurukakku

Karpalo-kinuskimurukakku

TTTTy
b
8
h
32
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

Taikina
munaa
1 ½  dl sokeria
¾  dl Valio Eila® voita
2  dl Valio Eila® piimää
4  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
1  tl ruokasoodaa
Muruseos
75  g Valio Eila® voita
1 ½  dl vehnäjauhoja
1  dl kaurahiutaleita
¾  dl fariinisokeria
2  tl vaniljasokeria
Täytteet
200  g pakastekarpaloita
1  rasia  (200 g) Valio Viola® kinuski tuorejuustoa

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon kevyesti nostellen sulatettu voi, piimä ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista.

  • Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa 20 min.

  • Kakun esipaistuessa valmista muruseos. Mittaa ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi muruksi.

  • Lisää jäiset karpalot kakkutaikinan pinnalle. Lusikoi tuorejuustoa teelusikalla karpaloiden päälle ulkoreunoilta alkaen. Jätä keskusta ilman tuorejuustoa, jotta kakku kohoaa tasaisesti.

  • Ripottele lopuksi pinnalle tasaisesti muruseos. Paista vielä 25 - 30 min, kunnes kakku on kypsä.

  • Tarjoa hieman tai täysin jäähtyneenä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Tässä ihana vinkki vaikka pyhäinpäivän kahvipöytään ja suoretken sijasta voi suunnata kaupan pakastealtaalle :)

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi