Ujo kerma

Valion ruokablogi

kasvis-kalakeitto

Kasvis-kalakeitolla keveämmin kohti kevättä

Helmikuun leivonnaisten ja kovaa vauhtia lähestyvän pääsiäisen välissä tekee välillä mieli syödä vähän kevyemmin. Auringon pilkistäessä, mutta silti vielä pakkasten nipistellessä, on hyvä hetki keitolle. Paljon kasviksia sisältävä kasvis-kalakeitto on yhtä aikaa sekä raikas, että täyteläinen.

Maukas kasviskimara raikkaassa keitossa

Kasvis-kalakeitossa on nimensä mukaisesti runsaasti kasviksia, mutta uudella kokoonpanolla. Kukkakaali ja parsakaali korvaavat kalakeitoissa klassisemman peruna-porkkanayhdistelmän. Perinteisen kalakeiton puolelta on mukaan otettu porkkana ja sipuli. Maustamisen suhteen päästäänkin helpolla. Sen maustaa ainoastaan suola ja monille thai-ruoista tuttu sitruunaruoho, joka antaa sitruunamaista makua keittoon. Valloittava kokonaisuus – kertakaikkisesti.

Keiton täyteläisyyden ja raikkauden salaisuus piilee keittoliemeen lisätyssä uudenlaisessa Valio ruokakerma & rahka ruokakermassa, jossa on nimensä mukaisesti kerman täyteläisyyden lisäksi mukana raikkautta tuovaa rahkaa. Rahka tuo keittoon sopivaa hapokkuutta, mutta keveämmin kuin perinteiset hapankermatuotteet. Samalla ruoan maustaminen helpottuu, sillä happamuus nostaa keiton muiden raaka-aineiden makuja esiin. Juuri siksi sitruunaruohon lisäksi ei tässä keitossa suolaripsausta enempää maustamista tarvitakaan.

Kasvis-kalakeitto

Kasvis-kalakeitto

TTTTT
b
3
Gluteeniton
Laktoositon
Runsaasti proteiinia
Vaikeusaste: keskitaso
o
15min

Valmistusaineet

1 ¼  l kalalientä
1  kpl sitruunaruohoa
½   (150 g) kukkakaalia
½   (150 g) parsakaalia
1 - 2 (150 g) porkkanaa
sipuli
600  g kirjolohta
½  tl suolaa
1  prk  (3 dl) Valio Luomu™ ruokakermaa

Valmistusohje

  • Kuumenna kalaliemi kannen alla kiehuvaksi, lisää liemeen sitruunaruoho.

  • Paloittele kukka- ja parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan, laita kansi päälle.

  • Poista kirjolohesta tarvittaessa ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi siten, että kuutiot ovat vielä kiinni nahkassa. Leikkaa lopuksi nahka irti. Ripottele kalapalojen päälle suola.

  • Lisää kala ja ruokakerma kattilaan. Anna kiehahtaa. Poista sitruunaruoho ennen tarjoilua.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi