Ujo kerma

Valion ruokablogi

Keltainen AURA broileripiirakka on syksyn "must-bake"

Piristä syksyä keltaisella, suolaisen ja makean liiton broileripiirakalla. Pinnalla komeilevat näyttävästi AURA juustoviipaleet, jotka maustavat mangon, kurkuman ja curryn värjäämää piirakkaa. Nam, mikä väri- ja makuterapiapiirakka pimenevään loppuvuoteen.

Syksy - piirakoiden kulta-aikaa

Syksyn tullen tekee erityisen paljon mieli leipoa piirakoita. Syy syksyn piirakkahimoon on varmasti osittain se, että syksyn satokauden antimet toimivat erityisen hyvin juuri piirakoissa, joten ainakin itse tulee syksyisin tehtyä piirakoita enemmän kuin muina vuodenaikoina. Tämä piirakkamoodi inspiroi tämänkertaista blogiakin ja nappasin testiin ihanan blogikollegani Ilonan keltaisen AURA broileripiirakan reseptin. AURA juuston ystävänä olin myyty tälle piirakalle jo ennen sen maistamista, koska niin houkuttelevalta ja AURA juustoiselta se näytti.

Jotain uutta täytteessä ja pohjassa

Piirakan täytteeseen tuleva keltainen mangokermaviili syntyy kermaviilistä, mangososeesta ja se maustetaan tietenkin keltaisilla mausteilla, currylla ja kurkumalla. Makeahko kermaviilikastike sopii muuten hyvin suolaisen AURA juuston ja broilerin kanssa. Pohjaan tulevat seesaminsiemenet antavat pientä uutta twistiä pohjaan. Valitsemalla mustia seesaminsiemeniä saat myös mukavaa ulkonäköä muuten keltaisen täytteen väripariksi. Voisi tässä sanoakin, että broileripiirakka ei tämän jälkeen ole enää entisensä. Piirakka onkin jo ehtinyt saavuttaa suuren suosion Valio AURA Facebook-sivulla, joten  yli 1900 AURA fania eivät voi olla väärässä.

Pidemmittä puheitta, tässä resepti:

Keltainen broileripiirakka

Keltainen broileripiirakka

TTTTT
b
5
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

Pohja
2 ½ dl vehnäjauhoja
2  rkl seesaminsiemeniä
1  tl leivinjauhetta
(  ripaus currya )
½ prk (à 200 g) Valio Eila® kermaviiliä
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
1   (100 g) sipuli
1  pieni  () keltainen paprika
250 - 300 g maustamattomia broilerisuikaleita
1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  tl currya
½ tl rouhittua mustapippuria
¼  tl suolaa
1  rkl sitruunamehua
2  tl soijakastiketta
1 ½ prk (à 200 g) Valio Eila® kermaviiliä
1  prk  (125 g) mangososetta , esim. Piltti
kananmunaa
ripaus kurkumaa
½ pussia (à 150 g) Valio pizzajuusto raastetta
1  pkt  (á 170 g) Valio AURA® juustoa

Valmistusohje

  • Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi.

  • Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille.

  • Hienonna sipuli ja kuutioi paprika.

  • Paista broilerisuikaleet (jos ovat isoja, voit paloitella niitä pienemmiksi) Oivariini rasvassa. Mausta currylla, pippurilla ja suolalla.

  • Lisää sipuli, paprika, sitruunamehu ja soijakastike. Paista 2 - 3 min. Levitä seos piirakkapohjalle.

  • Sekoita kermaviili, mangosose, munat ja ripaus kurkumaa kulhossa. Lisää joukkoon juustoraaste.

  • Kaada seos tasaisesti broileritäytteen päälle.

  • Leikkaa AURA viipaleiksi. Nostele viipaleet piirakan pinnalle.

  • Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35 min.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Tunnelmallisia piirakan nautiskeluhetkiä pimeneviin syysiltoihin.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi