Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kerää maukas salaatti villiyrteistä

Tähän aikaan vuodesta luonto on täynnä kiinnostavia kasveja ja yrttejä, joita kannattaa hyödyntää kesäkeittiössä. Villiyrtit ovat nyt kuumaa kauraa ja päätin kokeilla niitä kesäisen salaatin muodossa.

Ketunleipä, suolaheinä ja valkoapila tuovat salaattin paljon runsaita makuja, joita pehmentävät makeat porkkanat sekä herneet. Kokonaisuuden kruunaa ihastuttava Aura, joka täydentää yrttien rotevaa makua. Kastikkeeksi salaattiin sopii yrttinen jogurttikastike, joka valmistetaan kreikkalaisesta jogurtista ja pestosta.

Villiyrttejä löytää melko helposti lähes mistä tahansa luonnosta, mutta villiyrttejä kerätessä kannattaa muistaa kerätä vain sellaisia yrttejä joita itse tunnistaa - ja tietenkin aina puhtaalta paikalta.

Villiyrttisalaatti

Villiyrttisalaatti

ttttt
b
0
h
1
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

Salaatti
Ketunleipää
Suolaheinää
Valkoapilaa
¾  dl saksanpähkinöitä
3  kpl porkkanaa
1  dl herneitä
80  g Valio Aura®
Jogurttikastike
100  g Valio kreikkalainen jogurtti
1  rkl pestoa
2  tl sitruunamehua
1  rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  • Viipaloi porkkanat ja keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hiukan. Lisää halutessasi nokare Oivariinia porkkanoiden päälle.

  • Huuhtele villiyrtit ja aseta ne salaattikulhoon. Lisää joukkoon porkkanaviipaleet, tuoreet herneet ja murskatut saksanpähkinät. Murusta päälimmäiseksi Aura.

  • Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi