Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto on varma valinta syksyyn ja hurmaa koko perheen. Tuoreet metsäsienet, kuten tatit, kannattaakin nyt poimia talteen ja käyttää risotossa. Tämän reseptin avulla risoton onnistumisesta ei tarvitse huolehtia, sillä mehevyyden takaa ihanan viimeistelevä ranskankerma. 

Sienirisotto on oiva tarjottava myös niille, jotka eivät ole tottuneet syömään sieniä, sillä pitkään kypsyneenä ja risotossa meheytyneenä ne pääsevät erityisesti oikeuksiinsa. Risottoa valmistuu kerralla täysi pannullinen, mutta se on tarkoituskin, sillä tätä ruokaa kannattaa valmistaa santsikierrokseen varautuen. 

Sienirisotto kannattaa tallentaa itselleen luottoreseptiksi, sillä sitä voi muunnella helposti valitsemalla risottoon eri sieniä sekä juustoja. Tähän ruokaan ei hetkessä kyllästy.

Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto

ttttt
b
0
h
2
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

4  kpl sipulia
2  rkl oliiviöljyä
200  g sieniä
4  dl risottoriisiä
1  kpl Kasvisliemikuutio
2  rkl valkoviinietikkaa
1 ¼  l kiehuvaa vettä
1  rkl Valio voi normaalisuolainen
100  g Valio Alppi Kreivi®
100  g Valio crème fraîche laktoositon
1 ½  tl suolaa
½  tl mustapippuria

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipulit. Pilko myös sienet kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä parin minuutin ajan ja lisää sitten sienet. Paista kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä.

  • Lisää riisi sipulien ja sienten joukkoon ja paista kuumalla lämmöllä pari minuuttia välillä käännellen. Lisää kasvisliemikuutio ja etikka.

  • Vähennä hiukan pannun lämpöä ja lisää vettä joukkoon pieninä erinä. Sekoita ja anna veden imeytyä riisiin. Kypsennä noin 25 minuuttia.

  • Nosta kypsä riisi pois lämmöltä ja lisää joukkoon voi, raastettu juusto sekä ranskankerma.

  • Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile hienoksi raastetun juuston kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi