Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kesäkurpitsatagliatelle – jatkoon!

Spagetti tai tagliatelle tehdään nyt kesäkurpitsasta sen parhaalla sesongilla! Kyseessä ei siis ole tavallinen pasta, vaan suikaloitu kesäkurpitsa, joka toimii loistavasti pastan tapaan ja on myös oiva gluteeniton vaihtoehto. Kotimaista kesäkurpitsaa löytyy nyt runsain mitoin kaupoista ja ehkä omalta kasvimaaltakin. Tee ”pasta” luomummin käyttämällä luomuraaka-aineita. Vannoutunut pastanystävä sai tästä uuden suosikin! 

Monipuolinen kesäkurpitsa

Kotimaisten kesäkurpitsojen sesonki on nyt parhaimmillaan ja tästä monipuolisesta vihanneksesta saa loihdittua mitä ihanimpia herkkuja. Omia zucchinisuosikkejani ovat täytetyt kesäkurpitsat, kesäkurpitsatsatsiki ja kesäkurpitsapiirakka sekä uusimpana kesäkurpitsapasta! Tällä kertaa pastahyllyn sijaan kävelinkin siis kesäkurpitsojen luo. Vähäkalorinen kesäkurpitsa on myös terveellistä sisältäen folaatteja ja  A-, B-, ja C-vitamiineja. 

Höyläten hyvää

Tagliatellemainen ohut nauhapasta syntyy helposti joka kodista löytyvällä juustohöylällä. Ala höyläämään kesäkurpitsaa pituussuunnassa. Kun lähestyt siemeniä, käännä kesäkurpitsa ja aloita höylääminen toiselta puolelta. Vältä siemenosaa, mutta ota se halutessasi talteen kastiketta varten. Kesäkurpitsa kannattaa käyttää kuorineen, koska kuoret ovat sitä ravintorikkainta osaa kesäkurpitsassa ja tuovat pastaan kivaa väriä. Leikkaa veitsellä höylätyistä viipaleista vielä ohuempia nauhoja. Jos omistat julienneraudan, saat kerralla täydellistä ohutta spagettia.

Voit kypsentää kesäkurpitsanauhat kiehuvassa suolavedessä muutaman sekunnin ajan, mutta omasta mielestä parasta tulee paistamalla ne kevyesti pannulla. Vältä kypsentämästä yli, sillä kesäkurpitsapasta on ehdottomasti parasta al dentena. Kun nauhat ovat saaneet vähän väriä pintaan, ovat ne valmiita.

Valmista pastalle täyteläinen kastike kermasta ja kylmäsavulohesta. Lisää annokseen uunipaahdettuja kirsikkatomaatteja ja pinjansiemeniä, raasta päälle Valio Luomu maasdam juustoa ja koristele rucolanversoilla. Tässäpä ihana lounas tai päivällinen vähemmillä hiilareilla ja gluteenittomasti!

kesäkurpitsatagliatelle

kesäkurpitsatagliatelle

ttttt
b
0
h
2
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

600  g kesäkurpitsaa
1  rkl Valio Luomu™ voi
½  tl suolaa
2  rkl pinjansiemeniä
200  g kirsikkatomaatteja
1  tl oliiviöljyä
½  tl pippuria
150  g kylmäsavustettua kirjolohta
2  dl Valio Luomu™ ruokakerma 15% UHT HYLA®
½  kpl sipulia
½  dl Valio Luomu™ maasdam
rucolanversoja

Valmistusohje

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  • Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä juustohöylällä leveitä siivuja. Kun lähestyt siemenosaa käännä kesäkurpitsa ja aloita höylääminen toiselta puolelta. Vältä, että viipaleihin ei tulisi siemenosaa. Ota halutessasi siemenosa talteen kastiketta varten. Leikkaa höylätyt siivut kapeimmiksi nauhoiksi ja jätä odottamaan paistamista.

  • Puolita kirsikkatomaatit ja levitä uunipellille pinjansiementen kanssa. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria. Paahda uunissa n. 5 min.

  • Valmista kastike. Kuullota sipuli sekä halutessasi hienonnettu kesäkurpitsan siemenosa kevyesti pannulla. Lisää ruokakerma ja hienonnettu lohi. Mausta mustapippurilla.

  • Paista kesäkurpitsapastaa voissa pannulla niin, että kesäkurpitsat saavat hieman väriä, mutta jäävät al denteksi. Mausta suolalla.

  • Kokoa annokseen kesäkurpitsapastaa, kastiketta sekä lisää uunipaahdettuja tomaatteja ja pinjansiemeniä. Raasta päälle maasdam-juustoa ja koristele rucolanversoilla.

  • Nauti heti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nautitaan aurinkoisista syksypäivistä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi