Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kesän paras jäätelö on itse tehty!

Raikkaan appelsiinin makuinen tiikerijäätelö on ikisuosikki ja sen valmistaminen käy yllättävän helposti itse. Appelsiinirahka sopii reseptiin ihanasti ja appelsiinimarmeladi sekä raikastaa että tekee jäätelöön tiikeriraidat. Paista jäätelön kaveriksi vohveleita ja kääräise niistä tötteröt jätskipalloille. Täydellinen yhdistelmä!

Ihana "home made"-herkku

Tiikerijäätelö on jäätelömakuna monen suosikki  ja itse tehtynä siitä tulee taivallisen hyvää. Kotitekoinen jäätelö ei vaadi jäätelökonetta, vaan onnistuu yhtä hyvin ilmankin. Appelsiinirahka sopii reseptiin kivasti ja appelsiinimarmeladi ihanine kuoripaloineen raikastaa sekä tekee jäätelöön tietenkin ne tiikeriraidat. Anna jäätelön temperoitua n. 15 min pakkasesta ottamisen jälkeen, jolloin se on parhaimmillaan.

Paista jäätelön kaveriksi vohveliraudalla vohveleita ja kääräise niistä tötteröt jätskipalloille. Tämä yhdistelmä oli meillä todellinen hitti niin lapsille kuin aikuisillekin. Leikkaa yksi viilto vohvelin reunasta keskelle, jolloin vohvelin saa helpoiten pyöritettyä kartionmalliseksi tötteröksi. Nauti herkku jäätelötötteron tapaan käsin ja mikä parasta, ei tiskiäkään tule. Vohveleiden reseptin löydät täältä.

Kuvasimme suositulle tiikerijäätelölle myös reseptivideon. Katso miten sitä videolla valmistan ja nappaa vinkki, miten teet ohjeella jäätelökakun.

Tiikerijäätelö

Tiikerijäätelö

TTTTt
b
7
h
131
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
4h 20min

Valmistusaineet

4  dl Valio Eila® vispikermaa
2  prk  (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
1  dl glukoosisiirappia
1  rkl vaniljasokeria
n. 250 g appelsiinimarmeladia

Valmistusohje

  • Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita.

  • Kaada puolet jäätelömassasta ison muovirasian tai leipävuoan (tilavuus 1,5 - 1,8 l) pohjalle.

  • Levitä puolet marmeladista jäätelömassan päälle. Kuopaise marmeladia lusikalla jäätelömassaan, jolloin raidat levittyvät jäätelöön paremmin.

  • Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Levitä jälleen marmeladia ja toista lusikalla kuopaisut.

  • Pakasta kelmulla peitettynä vähintään 4 h.

  • Ota jäätelö huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan jäätelönä tai esim. vohvelin kanssa.

VINKKI
  • Jos haluat valmistaa jäätelökakun, vuoraa vuoka kelmulla. Levitä marmeladista halutessasi koristeraita pohjalle. Valmista muuten samaan tapaan. Kelmun avulla kakku on helppo kumota tarjolle.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Nautitaan kesästä ja jäätelöstä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi