Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kevään paras hodari täytetään parsalla

Korkkaa parsa- ja grillikausi hodaribileiden merkeissä tai ilostuta vappupöytää rennoilla parsahodareilla. Näissä dogeissa yhdistyvät sesonkiherkku parsa, rapean muhkeat sipulirenkaat, raikas salaatti sekä valkosipulinen paksuhko kastike. 

Tästä ei vegehodari parane!

Street food klassikko hot dog on erilaisine täytteineen on aina muodissa ja erityisesti vegevaihtoehtojen suosiossa se täytetään yhä useammin muulla kuin nakilla. Omasta mielestäni näin keväisin hodareille on vain yksi oikea täyte: tietenkin parsa! Hienostunut ja mieto parsa sujahtaa hodarisämpylän väliin nakin tavoin, eikä häviä lihaisalle kaverilleen sitten ollenkaan. Parsan voi joko keittää tai grillata, mutta itse suosin näiden yhdistelmää, jos vain mahdollista. Paras tulee mielestäni, kun keittää parsoja pari minuuttia ja sen jälkeen grillaa voilla siveltynä. Näin parsa on jo kypsää ja mehukasta mennessään grilliin ja saa grillissä loppusilauksen. Vink vink: pienestä parsakoulustamme löydät lisää vinkkejä parsan käsittelyyn ja kokkailuun.

Rennot vappuhodarit!

Vappuun kuuluu rento ja mutkaton ruoka, joten hodarit jos mitkä ovat kivaa vapputarjottavaa ja maistuvat varmasti kaikille. Ajatus näistä hodareista syntyi, kun yhdistin alkaneen parsasesongin (ihana sesonkiherkku), häämöttävän vapun (rento juhla, jolloin herkutellaan) ja grillikauden korkkaamisen (grillit esiin talviteloilta ilmojen lämmetessä). Vihreä parsa, rapean muhkeat sipulirenkaat, raikas salaatti sekä Valio Viola valkosipulituorejuustosta ja kermaviilistä sekoitettu ihanasti valkosipulinen paksuhko kastike yhdistyvät hodarisämpylän välissä vastuttamattomasti. Taidan olla kasvishodarien ystävä, koska uutena vuotena kirjoittelin näistä porkkanahodareista. :)

Parsahodarit

Parsahodarit

ttttt
b
0
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

12  kpl parsaa
12  kpl valmiita sipulirenkaita pakasteena
1  nippu salaattia esim. vuonankaali
200  g Valio Viola® valkosipuli tuorejuusto laktoositon
180  g Valio Luomu™ kermaviili laktoositon
12  kpl pieniä hot dog sämpylöitä
2  rkl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
mustapippurirouhetta

Valmistusohje

  • Kuumenna uuni ja laita sipulirenkaat paistumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Valmista kastike: yhdistä tuorejuusto ja kermaviili voimakkaasti sekoittaen.

  • Kuori parsat nupuista alaspäin. Poista puumaiset tyvet. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä n. 2-5 min.

  • Grillaa tai paista parilapannulla Oivariini juoksevalla sivellyt keitetyt parsat.

  • Lämmitä sämpylät uunissa/käytä grillissä.

  • Kokoa hodarit: laita pohjalle salaattia ja kastiketta. Puolita sipulirengas ja aseta puolikkaat ja parsatanko sämpylän väiin. Rouhi päälle mustapippuria.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Heittäydy vegehodarien vietäväksi!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi