Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kevyt smoothie-kakku mustikoista

Jos joskus tuumaat, että voisiko kakkua nauttia hyvällä omalla tunnolla, niin tämän lähemmäs tuskin pääset! Smoothie-kakun idea on, että rahka-marjajuoma muunnetaan kakuksi hauskasti myslipatukkapohjan päälle. Samalla voit hyödyntää nyt mustikkametsän runsasta satoa!

Kun smoothien ja välipalapatukan nauttii kakun muodossa, saa nautinnollisen luksushetken hyvällä mielellä. Kakku on raikkaan maukas ja se viettelee kauniilla värillään. Samalla se on oiva valinta hyvinvointia ajattelevalle herkkusuulle: rahkasta tulee proteiinia ja superfoodiksi tunnustetusta mustikasta  poimitaan vitamiinit ja flavonoidit. Kaiken kukkuraksi hyydytettävän juustokakun kuohkeus saadaan valkuaisvaahdosta, joka sekin tuo proteiinilisän kakkuun.

Kakku saa pohjan tahmeista välipalapatukoista, jolloin keksipohjiin normaalisti lisättävää rasvaa ei tarvita. Silti makua ja rakennetta pohjaan piisaa. Mitäpä siis jos kokeilisit tätä saman tien? Tämä kakku kannattaa syödä saman päivän aikana ja uusi kakku valmistuu helposti vaikka jo heti seuraavana päivänä!  

Smoothie-kakku

Smoothie-kakku

TTTTt
b
22
h
137
Kevyempi
Runsaasti proteiinia
Vaikeusaste: keskitaso
o
4h 25min

Valmistusaineet

POHJA
3   (n. 145 g) myslipatukkaa , esim. Alpen
TÄYTE
liivatelehteä
2  prk  (à 250 g) Valio pehmeä täyteläinen maitorahkaa
1  pussi  (200 g) pakastemustikoita
banaania
luomumunan valkuaista
1  rkl hunajaa

Valmistusohje

  • Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.

  • Murra myslipatukat blenderiin ja aja muruksi. Painele muru vuokaan ja siirrä kylmään.

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita blenderiin rahka, mustikat ja banaanit. Aja tasaiseksi seokseksi.

  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hunaja ohuena nauhana vaahdotuksen aikana.

  • Lämmitä mikrossa tai liedellä tilkka vettä kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos rahkaseokseen, sekoita.

  • Nostele lopuksi valkuaisvaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 h.

  • Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

VINKKI
  • Tarjoa kakku vuorokauden sisään valmistamisesta. Kakku ei kestä pakastamista.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi