Ujo kerma

Valion ruokablogi

Korvapuustipäivän jälkiruokana korvapuustia totta kai!

Ensi viikolla vietettävän korvapuustipäivän kunniaksi syntyi ohje, joka on korvapuusti, mutta ei silti kuitenkaan. Nyt tehdään helppoakin helpompi, kolmen raaka-aineen valloittava jälkiruoka bread pudding henkisesti. Upota lusikka ruukkuun ja maistele, mitä sieltä löytyy!

4.10. vietettävä korvapuustipäivä kiteytyy uunituoreeseen korvapuustiin ja lasilliseen kylmää maitoa. Korvapuustin ihanuuden lumoissa kehkeytyi myös ohje bread pudding -tyyliseen jälkiruokaan. Se maistuu korvapuustipäivän jälkeenkin läpi pimeän syksyn ja lähenevien jouluisten juhlien. Korvapuustiruukussa kaneliseen pullaan yhdistyy tumma, mehevä luumun maku kahdessa muodossa. Ruukun syövereissä mehevyyttä tuo luumu-kanelirahka ja yllätyksenä löytyy luumuhillosydän.

Kolme raaka-ainetta ja kolme välinettä!

Helpompaa pullanystävän valloitusjälkkäriä saa hakea. Neljän annoksen tekemiseen meneen viitisen minuuttia. Ruukkuun laitetaan kolme pääraaka-ainetta: raaka-pakaste korvapuusti, maustettu luumu-kanelirahka ja luumutorttutäyte. Tekemiseen tarvitaan huikeat kolme välinettä: sakset, lusikan ja pullasudin. Hauskinta tässä on se, että ruukut voi valmistaa rennosti vaikka kahvikuppeihin. Se tuo iloa myös tarjoiluun ja kattaukseen.

Helpompaa kuin heinän teko

Näin se menee: Saksi sulaneet korvapuustit. Laita muutama suikale jokaiseen ruukun/kupin pohjalle. Lusikoi päälle rahkaa, hillosilmä ja taas rahkaa. Laita päälle loput suikaleet. Kypsennä. Ja jos oikein hifistelemään haluaa lähteä, voi pullapinnat voidella ja ripsauttaa päälle mantelilastuja, mutta eipä sekään taida saada tätä vaikeaksi valmistaa. Lusikoi lopuksi vaniljakastiketta annoksen kylkeen sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna. Mutta odotas hetki… Korvapuustiruukun pitää antaa hetki jäähtyä. Se on haaleana, vain inauksen lämpimänä parhaimmillaan.

Korvapuustiruukut

Korvapuustiruukut

TTTTT
b
1
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
40min

Valmistusaineet

4   (à n. 75 g) korvapuustia (raakapakaste) sulatettuna
1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
4  rkl  (paistonkestävää) luumumarmeladia tai aprikoosimarmeladia
(  1  kananmuna ja mantelilastuja )
Tarjoiluun
½ - 1 prk (à 2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%

Valmistusohje

  • Leikkaa sulatetut korvapuustit saksilla 5 - 6 suikaleeksi. Laita 3 suikaletta Oivariini rasvalla voideltujen annosvuokien pohjalle.

  • Lusikoi päälle ensin rahkaa, sitten marmeladia ja lopuksi vielä rahkaa. Laita pinnalle loput korvapuustisuikaleet. Jos haluat paistopinnasta kiiltävämmän, voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja.

  • Paista 175 asteessa paistoritilällä uunin alaosassa 25 min.

  • Tarjoa jälkiruoka hieman lämpimänä kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki
  • Annosvuokien puuttuessa voit käyttää kahvikuppeja.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hyvää korvapuustipäivää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi