Ujo kerma

Valion ruokablogi

Välipalasta virtaa koululaisen arkeen

Leppoisat koululaisten kesälomapäivät vaihtuivat taas energisiin koulupäiviin. Koulupäivän jälkeen nälkä yllättää monesti, joten hyvä ja ravitseva välipala on silloin paikallaan. Varaa jääkaappiin ainekset maukkaisiin kalapuikkohampurilaisiin, jotka kootaan vähäsuolaisista, sydänystävällisistä tuotteista. Ne maistuvat takuuvarmasti niin isoille kuin pienemmillekin koululaisille.

Aamusta iltaan hyvässä rytmissä

Itse koululaisen äitinä olen huomannut, että koululaisen arjessa säännöllisellä syömisellä ja oikealla ateriarytmillä on merkitystä päivän kulkuun ja vaikutusta jaksamiseen. Kun ateriarytmi on kunnossa, riittää virtaa hyvin koko koulupäivän sekä myös harrastuksiin ja muihin puuhiin vielä illemmallakin. Pääaterioiden välillä nautitut hyvät välipalat auttavat jaksamaan ja pitävät verensokerin tasaisena.

Aamupala on tärkeä aloitus päivän ateriarytmille ja yhdessä koulukavereiden kanssa nautitun lounaan voimalla jaksaa koulupäivän loppuun. Monet lapset tarvitsevat myös koulun jälkeen iltapäivällä välipalaa, kun lounaasta on vierähtänyt jo muutama tunti, eikä päivällinen ole vielä hetkeen tarjolla.

Välipalalla on väliä

Hyvän ja terveellisen välipalan rakennuspalikoita ovat kasvikset, marjat ja hedelmät, kuitupitoiset viljavalmisteet, joita täydennetään esimerkiksi maitotuotteilla. Tästä välipalavinkistämme löytyy niitä kaikkia! Bloggaajaparini Ilona kehitteli tämän varmasti koululaisille ja myös isommille opiskelijoille maistuvan hampparireseptin, jonka isommat koululaiset kokkaavat itse ja pienemmille sen voi koota lämmitystä vaille valmiiksi jääkaappiin. Onpa se päätynyt itsellänikin välipalaksi töihin. Valitse hampurilaiseen vähempisuolaisia ja sydänystävällisiä tuotteita, niin nälkä taittuu terveellisesti ja hyvillä mielin. 

Kalapuikkohampurilainen

Kalapuikkohampurilainen

TTTTT
b
0
Kananmunaton
Vähälaktoosinen
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

vähäsuolaista sämpylää , Oululainen Futissämpylä
50  g Valio Oivariini® vähemmän suolaa ValSa® rasvaa
2   () salaatinlehteä
2  kpl ananasrenkaita
4  kpl  () kalapuikkoja , Findus
Valio Polar® 15% vähemmän suolaa viipaletta

Valmistusohje

  • Halkaise sämpylät. Voitele halkaisupinnat Oivariini rasvalla, n. 2 rkl.

  • Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Valuta ananasrenkaat.

  • Kuumenna loppu Oivariini isolla paistinpannulla. Lisää pannulle jäiset kalapuikot.

  • Paista kalapuikot molemmin puolin. Kun ensimmäinen paistopinta on valmis, lisää pannulle myös sämpylät voideltu puoli alaspäin.

  • Kun kalapuikot ovat paistuneet rapeiksi, kokoa ainekset hampurilaiseksi.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Välipalaterveisin, 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi