Ujo kerma

Valion ruokablogi

Kurpitsa on syksyn piristäjä

Onnistunut juustokakku on rakenteeltaan lumoavan pehmeä ja täyteläinen. Reseptin salaisuus onkin kypsentää kakku melko matalassa lämpötilassa pitkään. Suunnittelin kakun, jossa raaka-aineet todella pääsevät oikeuksiinsa ja kurpitsajuustokakussa sen näkee jo kakun pirteän oranssista väristä!

 

Kurpitsan lisäksi kakkuun on käytetty Valio Luomu turkkilaista jogurttia, joka tuo kakkuun raikkautta ja täyteläisyyttä. En halunnut maustaa juustokakkua kovin paljon, jotta kurpitsan maku erottuu kakussa, mutta mausteiset kanelikeksit tuovat kakun pohjaan ja pinnalle juuri sopivan lisäsäväyksen.

 

Kurpitsajuustokakku

Kurpitsajuustokakku

TTTtt
b
2
h
4
Vaikeusaste: keskitaso
o
4h

Valmistusaineet

Pohja
180  g kanelikeksejä
50  g Valio Luomu™ voi
Täyte
800  g Valio turkkilainen jogurtti luomu
700  g kurpitsasosetta
3 ½  dl sokeria
4  kpl Kananmuna, kuorineen punnittu
1  kpl keltuaista
1  tl vanilja-aromia
¼  tl muskottipähkinää

Valmistusohje

  • Aloita valmistamalla kurpitsasose. Leikkaa kokonainen kurpitsa (n. 1,2 kg) viipaleiksi ja poista siemenet. Paahda kurpitsapaloja uunissa 180 °C:ssa noin 45 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet. Jäähdytä ja poista kuoret. Kuutioi kurpitsat kulhoon.

  • Valmista pohja murustamalla keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperia ja voitele vuoka. Painele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  • Soseuta kurpitsat jogurtin, sokerin ja kananmunien kanssa tasaiseksi. Lisää lopuksi mausteet.

  • Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja paista uunin alatasolla 150 °C:ssa 1h 30 min. Kakku on valmis kun massa on hyytynyt mutta jää keskeltä hiukan pehmeämmäksi.

  • Kun kakku on kypsynyt, sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa 2 tuntia. Voit raottaa uunin luukkua varovasti 30 minuutin jälkeen. Hitaalla jäähdytyksellä estät kakun pinnan halkeamisen ja saat tasaisen lopputuloksen.

  • Koristele jäähtynyt kakku kanelikekseillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi