Ujo kerma

Valion ruokablogi

Lähde mukaan luomupuuron ME-vauhtiin 6.9. ja laita luomupuuropata porisemaan

6.9. järjestetään luomupuuron syömisen maailmanennätystempaus ja me Ujo kerma -blogissa innostamme totta kai kaikki mukaan ME-humuun. Osallistuminen on helppoa, ja siihen pystyy ihan jokainen: keitä kattilallinen luomupuuroa ja herkuttele!

Tartu puurokauhan varteen 6.9.

Me suomalaiset rakastamme puuroa, joten luomupuuron maailmanennätyksen pitäisi olla meille, 100-vuotiaan Suomen kansalle, selvää kauraa. Pro Luomu ry:n järjestämä tempaus tempaisi myös meidät Valiolla mukaan luomupuuroilemaan. Lähde sinäkin tekemään luomupuurosta alkusyksyn maistuvinta ilmiötä. Luomupuuron maailmanennätyspäivän tavoitteena on, että mahdollisimman moni syö luomupuuroa yhden päivän aikana. Maailmanennätyksen tekijäksi pääsee helposti: nauti 6.9. luomupuuroa ja jaa siitä kuva hashtagilla #LuomupuuronME Luomupuuron ME:n Facebook-sivulla, Instagramissa tai Twitterissä. Näin pääset mukaan viralliseen laskentaan. Puurotempauksia järjestävät myös monet tahot ja yritykset, joiden kautta pääsee mukaan. Katso tapahtumat täältä. Luomupuuron raaka-aineena voi olla suomalainen laadukas luomumaito, luomuvilja tai luomumarjat. ​Tästä kokoelmasta löydät monta ihanaa luomupuuroreseptiä ME-päivän aamuun, lounaaksi, välipalaksi tai iltapalaksi, koska puurohan sopii niihin kaikkiin.

Lumoavaa luumuvispipuuroa luomuna

Mitäpä jos valmistaisitkin luomupuuroksi luumuvispipuuroa? Perinteinen puolukkavispipuuro uudistuu ja saa vaihtelua luumuista helposti - ja toimii yhtähyvin kuin puolukkainen sisarensa! Käytä reseptissä luomumannasuurimoita ja tuoreita luumuja. Luumujen satokausi on nyt parhaimmillaan tai jos satut omistamaan luumupuun, niin tässä on mahtava resepti luumusadon hyödyntämiseen. Tarjoa luumuvispipuuro täyteläisen turkkilaisen luomujogurtin kanssa, jolloin se käy kivasti vaikka jälkiruoaksi. Reseptiin käyvät kivasti myös keltaiset luumut.

  

Luumuvispipuuro

Luumuvispipuuro

TTTTT
b
5
h
13
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
3h 25min

Valmistusaineet

750  g luumuja
1 - 1 1/2 dl sokeria
6  dl vettä
1 ½  dl mannasuurimoita
¼  tl suolaa
Tarjoiluun
1  prk  (400 g) Valio turkkilaista luomujogurttia Kokeile myös Avaa/sulje

Valmistusohje

  • Poista luumuista kivet. Laita kattilaan. Lisää vesi ja 1 dl sokeria.

  • Keitä muutama min. Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.

  • Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Lisää myös suola.

  • Kypsennä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä. Tarkista puuron makeus - jos käyttämäsi luumut ovat hapahkoja, voit lisätä sokeria.

  • Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.

  • Tarjoa jälkiruoaksi turkkilasen jogurtin kanssa tai välipalana maitolasillisen kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Ja jos et ehdi puuropadan ääreen, voit osallistua päivään myös nappaamalla kaupan jogurttihyllystä Valio Luomu™ jogurttisen tuorepuuron

Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi