Ujo kerma

Valion ruokablogi

lasagnette resepti

Lasagnette on arkeen sopiva uuniruoka

Kokeile maittavaa lasagnen ”pikkusiskoa” lasagnettea, joka sisältää etenikin lapsiperheiden suosiossa olevia raaka-aineita eli jauhelihaa ja pastaa. Se on makumaailmaltaan ja raaka-aineiltaan lasagnen kaltainen, mutta lasagnelevyjen sijaan se valmistetaankin lasagnepastapaloista. Pastapalat nopeuttavat ruoan kypsymistä ja valmista uuniruokaa on myös helppo annostella makaronilaatikon tyyliin.

Helppotekoista ja sopivan tuttua kotiruokaa

Lasagnetten valmistaminen on helppoa ja helppous onkin ollut tämän reseptin kehittämisen kulmakivi. Ruoasta voisi puhua vaikka arkilasagnena, niin paljon yhtäläisyyksiä ruoissa on, mutta toki myös paljon eroja. Ohjeessa on käytetty raaka-aineita, joiden avulla maustaminen helpottuu sekä valmistustapoja, joilla voidaan nopeuttaa ruoan valmistusta. Uskon, että ruoka on monessa lapsiperheessä menestys, sillä ruoka on ”sopivan tuttu kombo”, niin mausteiden kuin raaka-aineiden osalta.

Perinteinen lasagne on lähinnä viikonloppuruokaa, kun aikaa on tuplasti.Lasagnetten juju löytyy pastapaloista, jotka voi murtaa lasagnelevyistä tai käyttää veikeän näköistä aaltoreunaista mini lasagnepastaa, esim. Torino täysjyvä.  (Tarkkasilmäisimmät löytävät nämä pastapalat ruokakuvasta.) Pienempi pastapalojen koko nopeuttaa ruoan kypsymistä. Ne lisätään sellaisenaan  - siis raakoina - jauhelihakastikkeeseen, jota sitten juustokastikkeen kanssa ladotaan kerroksittain uunivuokaan.

Ruoan valmistamiseen kuluu alle puoli tuntia ja uunissa suunnilleen toiset mokomat. Kypsymisen aikana on lisukesalaatti tehty, syntyneet pikkutiskit tiskattu ja pöytä katettu. Parhaimmassa tapauksessa myös seuraavan päivän ruoka on jo plakkarissa 😊, sillä tästä ruokasatsista riittää 6 - 8 annokseen.

Lasagnette

Lasagnette

TTTTt
b
11
h
143
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
55min

Valmistusaineet

600  g naudan jauhelihaa
1  pussi  (200 g) pakastesipulikuutioita tai hienonnettua sipulia
2  rkl vehnäjauhoja
2  tl oreganoa
1  tl suolaa
2  tlk  (à 400 g) tomaattimurskaa
1  dl vettä
400  g  (täysjyvä) pastaa , esim. Torino mini lasagnepastaa Kokeile myös Avaa/sulje
3  dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
1  prk  (à 2,5 dl) Valio ruokakermaa Mustapekka® laktoositon
1  pussi  (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
Voiteluun
1  rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Valmistusohje

  • Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa tai isossa, pinnoitetussa kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kääntele hetki. Mausta.

  • Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhtele tölkit vedellä (½ dl/tlk) ja lisää joukkoon. Keitä 2 - 3 min. Lisää joukkoon pasta. Jos käytät pastalevyjä, murenna ne käsin n. 3 cm x 3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita.

  • Kuumenna maito, ruokakerma ja juustoraaste kattilassa samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Nosta liedeltä.

  • Lado voidellun uunivuoan (2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Toista samanlainen kerros.

  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.

  • Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

  • Tarjoa salaatin ja raikkaan maidon kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Maistuvia arkiuokahetkiä,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi