Ujo kerma

Valion ruokablogi

Leivo pulla kakuksi - hurmaava suosikki

Tällä kertaa blogissa nähdään yksi suosikkireseptini. Tarkoitukseni oli valita yksi itseäni eniten miellyttävä herkku ja valinnan vaikeushan siinä tuli. Tämä tuttu ja lohduttava herkku oli tällä kertaa kuitenkin ylitse muiden, sillä se herättää tunteet pintaan.

Kyseessähän on tietenkin pulla, mutta ei mikä tahansa. Hyvin tehty pulla on ihanan pehmeää ja mehevää sekä reilusti kardemumman makuista. Jo pullan tuoksu herättää lupauksen herkusta, joka hurmaa kerta toisensa jälkeen. Pulla on leivottu tällä kertaa kakun muotoon, joka tekee siitä astetta juhlavamman. Itse taikina jätetään reseptissä hiukan normaalia löysemmäksi, jolloin pullakakku säilyy mehevänä. Laskiaisen kunniaksi on pullakakun täytteeksi tietenkin valittu kerma ja mansikkahillo, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan myös suklaalla maustettua kermatäytettä aprikoosihillon kanssa.

Oman suosikkireseptini myötä jätän myös jäähyväiset Ujo Kerma -blogille. Blogi jatkaa edelleen uudella kokoonpanolla ja Ilonaa nähdään tietenkin täällä tuttuun tapaan, mutta itse siirryn pois puikoista. Kiitos kaikille kuluneesta 1,5 vuodesta ja muistakaahan nauttia hyvästä ruoasta!

Pullakakku

Pullakakku

TTTTt
b
1
h
6
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h

Valmistusaineet

Pullaan
3  dl kevytmaitoa
25  g hiivaa
1 ½  tl kardemummaa
1  dl sokeria
1  tl suolaa
120  g Valio voi normaalisuolainen
6  dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Lisäksi
2 ½  rkl raesokeria
2  rkl mantelilastuja
3  rkl mansikkahilloa
1  dl Valio HYLA® kuohukerma
1  tl sokeria

Valmistusohje

  • Valmista pulla liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri, suola sekä osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi.

  • Lisää 100 g pehmennettyä voita taikinaan sekä loput jauhoista. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Voit vaivata taikinaa puulastalla tai yleiskoneella. Taikina saa olla hieman löysempää kuin normaali pullataikina.

  • Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia liinan alla.

  • Sekoita kohonneesta taikinasta ylimääräinen ilma pois. Voitele 20-24 cm kokoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Anna kohota vielä 30 minuuttia. Voitele pinta kevyesti sulalla voilla ja ripottele pintaan mantelilastuja sekä raesokeria.

  • Paista pullakakku 175°C:ssa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

  • Anna pullakakun jäähtyä hyvin. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja lusikoi kerrosten väliin mansikkahilloa. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää kermavaahto myös kakun väliin.

  • Vinkki: voit myös käyttää pullan välissä aprikoosihilloa ja suklaakermavaahtoa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Haikein jäähyväisterveisin,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi