Ujo kerma

Valion ruokablogi

Lettukakku on kesän lettukestien päätähti

Rapeareunaiset voissa paistetut letut kootaan upeaksi kakuksi kesän lettukemuihin. Lettukakussa maistuvat tutut lettujen lisukkeet: hillo, vaniljarahka, kermavaahto ja marjat. Tämä lettukakku häviää parempiin suihin alta aikayksikön. Mökillä lettutaikinan voi valmistaa kätevästi myös maitojauheesta.

Ei kesää ilman lettuja

Lettukakku, lättykakku, plättykakku, räiskälekakku, ohukaiskakku... Tällä rakkaalla herkulla on monta nimeä, mutta yksi valloittava ja perinteinen maku. Pino paistettuja lettuja on kuin kakku jo sellaisenaan, mutta kunnon kakun siitä tekee kun lettujen väliin täytteeksi laitetaan ihanat ja tutut lettujen lisukkeet eli hilloa, rahkaa, kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Uudessa muodossa letut maistuvat jotenkin jännittävämmiltä!

Lettukakun voi valmistaa myös korvaamaan perinteisemmän täytekakun ja se sopii loistavasti lastenkutsujen tarjottavaksi. Se on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, jos kesämökillä ei ole uunia. Parhaalta lettukakku maistuu heti kokoamisen jälkeen, mutta toimii loistavasti, jos sen tekee hieman etukäteen.

Ja näitä lettuja santsataan palana!

 

Kätevä maitojauhe pelastaa

Lettutaikinan tuoreen maidon voi korvata Valio maitojauheilla, jotka ovat erityisen käteviä kun kylmäsäilytystilaa on vähän tai ei lainkaan, esim. mökillä ja veneellä. Se säilyy hyvin huoneenlämmössä. Maitojauhe on myös kätevä hätävara tuoreen maidon loppuessa.  Litran maitoa saa maitojauheesta kun sekoittaa 1 l vettä ja 2 dl Valio rasvatonta maitojauhetta tai 1 ½ dl Valio Eila™ laktoositonta maitojauhetta.

Lettukakku

Lettukakku

TTTTT
b
1
h
8
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

Lettutaikina tuoreesta maidosta
4  kpl munaa
1  l Valio Eila® kevytmaitojuoma laktoositon
5  dl vehnäjauhoja
1  tl suolaa
1  rkl sokeria
1  dl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
Lettutaikina maitojauheesta
1  l vettä
2  kpl munaa
3  dl Valio laktoositon kevyt maitojauhe instant
5  dl vehnäjauhoja
1  tl suolaa
Paistamiseen
Valio Oivariini® juokseva laktoositon
Täytteet
400  g Valio maustettu rahka vanilja laktoositon
3 ½  dl hilloa
2  dl Valio Eila® laktoositon vispikerma UHT
500  g tuoreita marjoja

Valmistusohje

  • Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki

  • Tuoreella maidolla: Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.

  • Maitojauheella: Vatkaa 4 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet seoksena. Lisää loppu vesi.

  • Anna lettutaikinan turvota 20 min.

  • Paista Oivariini rasvassa kuumalla muurinpohja- tai paistinpannulla keskikokosia lettuja (n. 15 kpl). Yritä tehdä letuista suunnilleen samankokoisia..

  • Vatka kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.

  • Aloita kakun kokoaminen. Levitä joka toiseen väliin vaniljarahkaa ja joka toiseen hilloa.

  • Lusikoi tai pursota kermavaahto lettukakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Makoisia lettukestejä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi