Ujo kerma

Valion ruokablogi

Loihdi mokkapalat kakuksi ja villitse juhlaväki!

Mitäpä jos tekisit vappujuhliisi herkun, joka ei jätä ketään kylmäksi?  Loihdi vapun kunniaksi klassikkoherkusta muhkea täytekakku. Nosta mokkapalakakku pöytään ja iloiset vappujuhlat voivat alkaa!

vappuMokkapalat ovat ikuinen hitti

Mokkapalat ovat aina menestys juhlissa kuin juhlissa. Mokkapaloja leipoessa tuumailin, että miksei herkullista leivonnaista voisi tarjota myös kakkuna? Niinpä mokkapalapelti lähti muuntumaan kakkukokeiluksi. Jos sinulta onnistuu mokkapalojen leipominen, voit huoletta valmistaa tämän kakun ja tarjota hittikakun seuraavissa juhlissasi. Mokkapalakakku aikaansaa iloista pöhinää juhlapöydän ympärille – testattu on!

mokkapalakakkuVapun kakku on ihan piece of cake

Muuntaaksesi mokkapalapellillisen kakuksi, tarvitset vain muutaman stepin lisää. Täytekakun tulee olla mokkapaloja kosteampaa ja siksi mokkapalalevyt kostutetaan ennen kuorrutusta.  Kostutus hoituu maukkaimmin Valio Eila® Latte maitokahvijuomilla, jota käytetään myös kuorrutteessa. Täytekakun täyte syntyy helposti vaahdottamalla kinuskituorejuusto ja vispikerma yhdessä jämäkäksi vaahdoksi. Tämä täyte pitää painavahkot kakkulevyt hyvin paikallaan (myös leikattaessa), reunapursotukset säilytävät muotonsa ja kinuskinen maku yhdistyy herkullisesti jokaisesta täytekerroksesta  löytyvän mokkapalakuorrutuksen kanssa.

Ei koristelun tuskaa

Kaikista huikeinta ja leipojaa huojentavaa on, että koristelu hoituu perinteisellä mokkapalojen tyylillä. Kuorrutteen päälle ripotellut säihkyvät nonparellit valloittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.  Mutta kokeilla voi myös muuta: Tein mokkapalakakun poikani synttäreille ja vaihdoin kakun hempeät nonparellit väriloistoa hehkuviin suklaapastilleihin sekä suklaa- ja jogurttirusinoihin. Samanlainen värikäs koristelu sopii myös vapun kakkuun.

Mokkapalakakku

Mokkapalakakku

TTTTy
b
16
h
122
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
3h

Valmistusaineet

munaa
2 ½  dl sokeria
200  g Valio Eila® voita
2  dl Valio Eila® Latte English fudge maitokahvijuomaa
4 ½  dl vehnäjauhoja
1  dl kaakaojauhetta
1  rkl leivinjauhetta
1  rkl vaniljasokeria
Kuorrutus
75  g Valio Eila® voita
¾  dl  () Valio Eila® Latte English fudge maitokahvijuomaa
5  dl  () tomusokeria
1  rkl kaakaojauhetta
Täyte
4  dl  () Valio Eila® vispikermaa
2  prk  (à 200 g) Valio Viola® kinuski tuorejuustoa
Kostutus ja koristelu
¾  dl Valio Eila® Latte English fudge maitokahvijuomaa
nonparelleja

Valmistusohje

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.

  • Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maitokahvijuoma, niin se jäähtyy sopivaksi.

  • Yhdistä kuivat aineet.

  • Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitokahvijuomaseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.

  • Kaada leivinpaperille uunipellille.

  • Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Vedä kakkupohja leivinpaperin avulla työpöydälle.

  • Kostuta maitokahvijuomalla. Anna vetäytyä 45 min.

Kuorrutus
  • Sulata voi kattilassa. Lisää maitokahvijuoma. Sihtaa joukkoon muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. (Kuumana kuorrute on liian löysää, jäähtyessään se paksuuntuu, jolloin se pysyy kakkulevyn pinnalla.) Anna valua reunoja kohti ja tasoita lastalla.

  • Koristele kolmannes (tulee kansilevyksi) nonparelleilla, ennen kuin kuorrutus kovettuu.

  • Anna kuorrutteen tekeytyä/kovettua (esim. toisella pellillä peitettynä) 1 - 2 h. Jos mahdollista, nosta pelti kylmään, viileään aikaan esim. parvekkeelle.

Täyte ja kokoaminen
  • Vaahdota vispikerma ja tuorejuusto kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Siisti kakkulevyn reunat ja leikkaa levy kolmeen yhtäsuureen palaan. Pursota tuorejuustovaahto isoa pursotusaukkoa käyttäen (voit myös pursottaa ilman tyllaterää tai lusikoida täytteen pinnalle) ja aseta päällimmäiseksi koristeltu kakkulevy. Tarjoa täytekakkuna synttäreillä tai lastenjuhlissa.

MOKKAPALAKAKKU TAVALLISELLA KAHVILLA
  • Halutessasi, voit valmistaa kakun ilman Valio Eila® Latte maitokahvijuomaa. Korvaa se taikinassa ja kostutuksessa Valio Eila® maitojuomalla. Käytä kuorrutteessa sen tilalla vahvaa kahvia ja suurenna kuorrutteen kaakaojauheen määrä ½ dl:an.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hauskaa vappua hittikakun kera!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi